Πα. Δεκ 1st, 2023

Agility Robotics, το πρώτο εργοστάσιο μαζικής παραγωγής ανθρωποειδών είναι γεγονός! (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Agility Robotics ολοκληρώνει την κατασκευή ενός εργοστασίου στο Salem του Oregon, όπου σχεδιάζει να παράγει μαζικά την πρώτη σειρά ανθρωποειδών ρομπότ, που ονομάζεται Digit. Κάθε ρομπότ έχει δύο πόδια και δύο χέρια και έχει σχεδιαστεί για να ελίσσεται ελεύθερα και να εργάζεται μαζί με ανθρώπους σε αποθήκες και εργοστάσια.

Το CNBC αναφέρει:

agility robotics

Η εγκατάσταση των 6503 τετραγωνικών μέτρων, την οποία η εταιρεία αποκαλεί “RoboFab”, είναι η πρώτη του είδους της, σύμφωνα με τον Damion Shelton, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Agility Robotics.

Ο COO Aindrea Campbell, ο οποίος ήταν πρώην ανώτερος διευθυντής λειτουργιών του iPad της Apple και διευθυντής μηχανικής στη Ford, ανέφερε στο CNBC ότι η εγκατάσταση θα έχει μέγιστη ετήσια παραγωγή 10.000 μονάδων όταν ολοκληρωθεί και θα απασχολεί περισσότερα από 500 άτομα. Προς το παρόν, ωστόσο, η Agility Robotics επικεντρώνεται στην εγκατάσταση και τη δοκιμή των πρώτων γραμμών παραγωγής.

Χρηματοδοτούμενη από την DCVC και την Playground Global μεταξύ των επενδυτών, η Agility Robotics κέρδισε τους επίδοξους ανταγωνιστές της, όπως την Tesla, ολοκληρώνοντας την ανάπτυξη πρωτότυπων ανθρωποειδών ρομπότ παραγωγής και δημιουργώντας ένα εργοστάσιο όπου μπορεί να τα παράγει μαζικά.

Ο Shelton ανέφερε στο CNBC ότι η ομάδα του ανέπτυξε το Digit με ανθρώπινη μορφή, έτσι ώστε τα ρομπότ να μπορούν να σηκώνουν, να ταξινομούν και να ελίσσονται ενώ παραμένουν ισορροπημένα. Έτσι μπορούν να λειτουργούν σε περιβάλλοντα όπου δεν υπάρχει χώρος για ογκώδη μηχανήματα. Τα ρομπότ τροφοδοτούνται με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Κάτι που λείπει από το Digit είναι ένα χέρι με πέντε δάχτυλα. Τα χέρια του ρομπότ μοιάζουν περισσότερο με νύχι ή με γάντι.

Το Digit μπορεί να ανέβει-κατέβει σκάλες, να σκύψει σε στενούς χώρους, να ξεφορτώσει δοχεία και να μετακινήσει υλικά από μια παλέτα ή έναν μεταφορέα και στη συνέχεια να βοηθήσει στην ταξινόμηση και τη διαίρεση του υλικού σε άλλες παλέτες, σύμφωνα με την Agility.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα ρομπότ για τη μεταφορά υλικών γύρω από το δικό της εργοστάσιο. Οι προτιμώμενοι συνεργάτες της Agility θα είναι οι πρώτοι που θα παραλάβουν τα ρομπότ το επόμενο έτος.

iguru.gr