Πε. Αυγ 18th, 2022

Αγώνες κολύμβησης και τριάθλου σήμερα και αύριο στην Επίδαυρο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με αγώνες κολύμβησης 3 χιλιομέτρων και 1.500 μέτρων ξεκίνησε σήμερα στην Αρχαία Επίδαυρο το EPIDAVROS ACTION  που θα κορυφωθεί αύριο πρωί, με τους αγώνες τριάθλου.

Πρόκειται μια σημαντική δράση αθλητικού τουρισμού που προωθεί η δημοτική αρχή αφού η περιοχή της Επιδαύρου προσφέρεται για τουρισμό κάθε είδους, όπως ο αθλητικός και ο πολιτιστικός.

Περισσότεροι από 400 κολυμβητές ,άνδρες και γυναίκες ,πήραν μέρος στο σημερινό αγώνισμα που έγινε στο Γιαλάσι, μια ιδιαίτερα γραφική περιοχή , με καταγάλανα , καθαρά,νερά και ειδυλλιακό τοπίο.

Στα 3 χιλιόμετρα πρώτευσε ο Νίκος Κουρλιούρος ( ΠΑΟ) και στις γυναίκες η Κατερίνα Θωμαδάκη.
Στα 1.500 μέτρα πρώτος νικητής είναι ο Δημ. Σταματίου και πρώτη νικήτρια η Ειρήνη Κανέτση.

Αύριο το πρωί, με αφετηρία το λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου θα γίνουν οι αγώνες του τριάθλου, τρέξιμο, κολύμβηση και ποδηλασία, σε διάφορες κατηγορίες και ηλικίες.

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Πάνος Ρώτας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για τη διοργάνωση και τις συμμετοχές και κάλεσε ντόπιους και επισκέπτες της περιοχής να παρακολουθήσουν τους αυριανούς αγώνες που θα ολοκληρωθούν αργά το μεσημέρι.

Ο δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος τόνισε ότι είναι προτεραιότητα για το δήμο η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και ότι το τρίαθλο αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό.

Παρόντες στον σημερινό κολυμβητικό αγώνα ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Σαρρής και ο αντιδήμαρχος Επιδαύρου Φώτης Σχινάς ενώ το ΄΄παρών΄΄ έδωσε και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας ο οποίος επαίνεσε την προσπάθεια του δήμου , των κατοίκων και των επαγγελματιών για καθιέρωση τέτοιων διοργανώσεων που συμβάλλουν στην τόνωση τουριστικής κίνησης στην Επίδαυρο.

Η διοργάνωση των αγώνων τριάθλου είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Πηγή:ert.gr