Τρ. Μάι 21st, 2024

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Αργολίδας – Προγραμματισμός δράσης

Κοινοποίηση ειδήσεων

OΑγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Αργολίδας, χαιρετίζει τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφουςτου νομού, που βρέθηκαν αυτές τις 10 μέρες στο μπλόκο του Ινάχου, βγήκαν στους δρόμους του αγώνα παλεύοντας ενάντια σταπαλιά και νέα μέτρα της κυβέρνησης και της ΚΑΠ που μας ξεκληρίζουν.

Η προπαγάνδα για τα ψίχουλα που διαφημίζει και τάζει η κυβέρνηση, δεν ξεγελούν την μικρομεσαίααγροτιά που νιώθει στο «πετσί» της, τις συνέπειες της ΚΑΠ, της ΕΕκαι των πολιτικών των εκάστωτεκυβερνήσεων που την οδηγούν με μαθηματικήακρίβεια στο ξεκλήρισμα.

Η  δήθεν δίκαιη ανάπτυξη, που επικαλείται η κυβέρνηση, δεν αφορά τη μικρομεσαία αγροτιά, αλλά τους μεγαλοαγρότες, τους καπιταλιστές αγρότες και βασικά τους επιχειρηματίες και βιομήχανους, που τους τροφοδοτεί με τζάμπα πρώτη ύλη για επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία, για να τους εξασφαλίσει μεγάλα κέρδη.

Στις 6/2 πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Μας προκαλεί εντύπωση, ενώ κάναμε προσπάθειες για συνάντηση, η απουσία του Αντιπεριφερειάρχη, που δεν βρήκε πέντε λεπτά να ακούσει τα αιτήματά μας.  Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη, στις κινητοποιήσεις του ΑΚΣΥΝΑ για τα ζητήματα των κτηνοτρόφων (μείωση της τιμής του γάλακτος κα), η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ έχει δεσμευτεί να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όλο αυτό το διάστημα στρίβειν δια του αρραβώνος.   Καταγγέλλουμε επίσης  την κυβέρνηση και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας, για την στάση τουςόπου έφτασαν στο σημείο να συνοδεύσουν με αστυνομικούς με πολιτικά, την επιτροπή των αγροτών που κατευθύνθηκε προς το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, παραμένοντας ακόμη και στο χώρο της συνάντησης. Κάτω από την επιμονή και τις διαμαρτυρίες μας αποχώρησε.

Όλα αυτά είναι η συνέχεια της προσπάθεια τρομοκρατίας που ασκεί η κυβέρνηση ενάντια στον αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών, με τα αγροτοδικεία που συνεχίζουν, με το κτύπημα των συναδέλφων αγροτών  στην πρόσφατη κινητοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τρίπολη.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο, από το δρόμο του αγώνα, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα που είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι. Μόνο με την οργάνωση και τον αγώνα μπορούμε σήμερα να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε ανάσες και να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Οι σκληροί αγώνες που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια είχαν αποτελέσματα, μικρά μεν (π.χ. το αφορολόγητο), είναι όμως απάντηση στην προπαγάνδα του “δεν γίνεται τίποτα”, στη μοιρολατρία και την απογοήτευση.

Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να δυναμώσει παραπέρα η οργάνωση του αγροτικού κινήματος με συγκρότηση  και νέων Αγροτικών Συλλόγων στα χωριά,την ουσιαστική λειτουργία τους με συνεδριάσεις, ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων μέσα από συσκέψεις, την οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων για την ανατροπή  των μέτρων που μας ξεκληρίζουν. Σε αυτή τη κατεύθυνση, της οργάνωσης των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων και της μαχητικήςδιεκδίκησης, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας με συνέπεια και αποφασιστικότητα θα είναι στο δρόμο του αγώνα.

Επίσης στις 21 Φλεβάρη 2018, ημέρα που, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, οι πλειστηριασμοί γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικοί, θα οργανώσουμε, συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπου μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα απαιτήσουμε: Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και “κούρεμα” του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να μην επιβληθούν, ή να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών, όπως: Φορολόγηση των ασφαλιστικών εισφορών στο 85% από φέτος και στο 100% του χρόνου, πετσόκομμα του αφορολόγητου που κερδίσαμε με τον σκληρό αγώνα στα μπλόκα, περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, αύξηση του ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια, “περιβαλλοντικό” τέλος στο νερό ύδρευσης, κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για χρέη, κ.ά.
  • Να θεσπιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και να πληρώνονται οι παραγωγοί αμέσως με την παράδοσή τους, ώστε ν’ αντιμετωπιστούν το πρόβλημα των χαμηλών τιμών, το αίσχος των “ανοιχτών τιμών” και η εκτεταμένη απληρωσιά που επιβάλουν οι εμποροβιομήχανοι.
  • Να μειωθεί το υπέρογκο κόστος παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, δραστική μείωση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και αρδευτικού νερού, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής.
  • Να πληρωθούν στο σύνολό τους οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις φυτικές και ζωικές αρρώστιες, τις οποίες ο ΕΛΓΑ είτε καθυστερεί να αποδώσει, είτε, επικαλούμενος τον αναχρονιστικό και άδικο κανονισμό του, αρνείται να αναγνωρίσει και να καλύψει.
  • Να καταργηθούν τα τεκμήρια φορολόγησης και να καθοριστεί ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να καταργηθούν οι μεγάλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και να παίρνουν οι αγρότες συντάξεις αξιοπρέπειας.
  • Να καθοριστεί ακατάσχετο όριο 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να σταματήσουν οι κατασχέσεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών για χρέη στην Εφορία, στον ΕΦΚΑ, στον ΕΛΓΑ, στις τράπεζες.
  • Να καταργηθούν οι άμεσοι και έμμεσοι περιορισμοί στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, να συνδεθούν οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
  • Να σταματήσουν αμέσως τα αγροτοδικεία.
  • Να καταργηθεί ο φόρος στο κρασί. Να αποσυρθούν τα σχέδια για αύξηση φορολογίας στο τσίπουρο