Κυ. Οκτ 1st, 2023

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΤΗΝ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΙΑΤΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στον Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Νεαπόλεως Κιάτου βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, το εσπέρας της Μ. Δευτέρας, 2 Απριλίου 2018, για να τελέσει την Ακολουθία του Νυμφίου σύμφωνα με το αναρτηθέν πρόγραμμά του για την Αγία και Μεγάλη  Εβδομάδα.

Στο ευσεβές εκκλησίασμα, που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς προκειμένου να συμμετάσχει στην Ακολουθία του Νυμφίου, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο αναφερόμενος στα μεγάλα γεγονότα που εκτυλίσσονται κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στον απαράμιλλου κάλλους Υμνογραφικό πλούτο της Εκκλησίας μας, μέσα από τον οποίο ακούμε να μιλάει ο ίδιος ο Χριστός χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων αλλά και από την φύση. Έτσι αναλύοντας το Δοξαστικό των Αποστίχων, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός χορήγησε στην ανθρωπότητα ένα «δάνειο» και μάλιστα «άτοκο», την αγάπη και ο μόνος τρόπος να επιστραφεί αυτό στον δανειοδότη είναι με το να δίδεται αφειδώς και αδιακρίτως στον συνάνθρωπο. Γιατί, όπως επεξήγησε ο Ποιμενάρχης μας, μόνο με αυτό τον τρόπο έχουν την δυνατότητα οι άνθρωποι να γίνουν «φίλοι» με τον Χριστό και να Τον ακούσουν να τους λέει «είσελθε, δούλε, εις την χαρά του Κυρίου σου».

Ολοκλήρωσε το εμπνευσμένο κήρυγμά του ευχόμενος στους πιστούς η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να τους φωτίζει και να χαρίσει υγεία σε αυτούς και τις οικογένειές τους.