Τρ. Ιούλ 23rd, 2024

ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΕΠΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο λόγος για το  περίπτερο που βρίσκεται  επί της   Λεωφόρου Αθηνών 130 έναντι του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου. 

Το περίπτερο αυτό    σύμφωνα με  τους κατοίκους της περιοχής  καταλαμβάνει όλον τον κοινόχρηστο χώρο του πεζοδρομίου αποκλείοντας εντελώς την κυκλοφορία πεζών επί της συμβολής της Λεωφόρου Αθηνών με την οδό Νικομηδείας.

Για τον λόγο αυτόν αλλά και για την αισθητική υποβάθμιση όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι  που προκαλείτο από την θέση στο πεζοδρόμιο ψυγείων, χαρτοκιβωτίων κτλ, πολλοί εξ αυτών είχαν  διαμαρτυρηθεί στον Δήμο Κορινθίων για την άμεση απομάκρυνση του.

Πράγματι και κατόπιν σχετικού εγγράφου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων,  η Δημοτική Κοινότητα Κορίνθου γνωμοδότησε με την υπ’ αριθμ.18/2017 Απόφασή της θετικά υπέρ της άμεσης μετατόπισης του ως άνω περιπτέρου. Εν συνεχεία και δυνάμει των ως άνω αποφάσεων εξεδόθη  η  υπ’ αριθμ. 58/2/13-2-2018 Απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων δυνάμει της οποίας αποφασίσθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο,  η μετατόπιση του   σε νέα θέση  και δη στην θέση -2-  στην Πλατεία Ηλιοπούλου εντός της πόλεως  της Κορίνθου.

Ωστόσο έως σήμερα όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι και ενώ ποτέ δεν ανεστάλη δικαστικά η ισχύς της απόφασης αυτής, κανείς εκ της Δημοτικής Αρχής δεν έχει πράξει το παραμικρό, το περίπτερο εξακολουθεί και λειτουργεί κανονικά και το μόνον που τους λέγουν από τον Δήμο για να τους αποφύγουν είναι ότι δεν ξέρουν ποιος είναι τελικά αρμόδιος!

Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο και για τον λόγο αυτόν  δύο εξ αυτών προσέφυγαν  στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κορίνθου υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος,  ζητώντας την απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους της διατήρησης και παράτασης αυτής της κατάστασης,  από την οποία μόνον ζημία  έχει ο Δήμος Κορινθίων.