Τε. Δεκ 6th, 2023

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στη διαβεβαίωση πως η βλάβη ηλεκτροδότησης στην Ύδρα αποκαταστάθηκε πλήρως παρείχε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Θανάσης Μισδανίτης. Καταστροφολογία επέρριψε στην αντιπολίτευση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

«Από σήμερα το απόγευμα έχει αποκατασταθεί τελείως η βλάβη και στο υποθαλάσσιο δίκτυο, ενώ από χθες λειτούργησε το εφεδρικό καλώδιο στο χερσαίο τμήμα» επισήμανε ο κ. Μισδανίτης, ο οποίος εξήγησε τις αιτίες που οδήγησαν στο μπλακ άουτ στο νησί του Αργοσαρωνικού. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως υπήρξε ταυτόχρονη βλάβη αφενός στο υποθαλάσσιο όσο και στο χερσαίο δίκτυο γεγονός που δυσχέρανε τον εντοπισμό της χερσαίας βλάβης και προξένησε την καθυστέρηση στην επαναφορά της ηλεκτροδότησης.
Ο πρόεδρος της ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Χατζηαργυρίου, διέψευσε πως «σήμερα έχουμε περισσότερες βλάβες απ΄ ό,τι παλιότερα», με τον Γιώργο Σταθάκη να κινείται σε ανάλογα πλαίσια. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε πως καταβάλλονται προσπάθειες να δοθεί η εικόνα ότι «καταρρέει το δίκτυο της χώρας και ότι επιστρέφουμε στον Μεσαίωνα». Μάλιστα, κάλεσε τους «θιασώτες των ιδεών αυτών να φέρουν μία στατιστική που να λέει ότι οι βλάβες έχουν επιταχυνθεί» και ότι «έχουμε δίκτυο που δεν πάθαινε βλάβες».