Τε. Απρ 17th, 2024

Άργος: πορεία αγροτών-κτηνοτρόφων με τρακτέρ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε συμβολικό, ολιγόωρο, αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού Άργους-Κορίνθου (στο ύψος του Κουτσοποδίου), προχώρησαν σήμερα, αγρότες της Αργολίδας, με πρωτοβουλία του Αγροτικού –Κτηνοτροφικού Συλλόγου του νομού.

Νωρίτερα, έκαναν πορεία στο κέντρο του Άργους, με κατάληξη τη ΔΟΥ, όπου επέδωσαν ψήφισμα με σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων και αυτά που σχετίζονται με κατασχέσεις, ΄΄κόκκινα΄΄ δάνεια κλπ.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι ΄΄αυτή η μάχη στρέφεται ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και γενικότερα, των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απέναντι στα μπλόκα που θα στήσουμε θα βρίσκονται και αυτή τη φορά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Οι μεγαλέμποροι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη.

Οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν ν’ αρπάξουν τη γη και το βιος μας.

Αγωνιστικά στο πλευρό μας θέλουμε να είναι ξανά οι σύμμαχοί μας, που ήταν δίπλα μας και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις μας.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αργολίδας.

Μαζί στον αγώνα γιατί έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους’’, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Κείμενο-φωτό: Γιάννης Γαλανόπουλος – www.ert.gr