Σα. Μαρ 2nd, 2024

Εξιχνιάσεις υποθέσεων και συλλήψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Μάνης, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα, στην Καρδαμύλη και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω την 9.8.2015 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, διέπραξε μία (1) περίπτωση κλοπής- διάρρηξης σε όχημα ημεδαπής, ενώ την 12.8.2015 στην Καρδαμύλη και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, διέπραξε ακόμη δύο (2) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα ημεδαπών.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης.

Από την παραπάνω εγκληματική του δράση είχε αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -13.000- ευρώ σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

-Συνελήφθη, σήμερα (13.2.2019) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 20χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Σπάρτης, για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, στη Σπάρτη και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 22 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 4.2.2019 έως την 6.2.2019, στη Σπάρτη και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, διέπραξαν συνολικά τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, χρήματα και χρυσαφικά, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -9.000- ευρώ,σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.