Τε. Δεκ 6th, 2023

Εξιχνιάστηκαν μία ληστεία και επτά κλοπές από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις  -4.000- ευρώ   

 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία περίπτωση ληστείας κι επτά περιπτώσεις κλοπών σε βάρος αλλοδαπών, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται πέντε αλλοδαποί, τέσσερις άνδρες ηλικίας από 39 έως 47 ετών και μία 38χρονη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων εξακριβώθηκε, ότι οι ανωτέρω την 21.7.2018 με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από αλλοδαπή πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και έγγραφα.

Όπως επιπλέον προέκυψε, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από 23.7.2018. έως και 11.8.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, σε επτά (7) περιπτώσεις, αφαίρεσαν από ισάριθμους αλλοδαπούς, πορτοφόλια που περιείχαν χρήματα, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.  

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -4.000- ευρώ, σύμφωνα με τους κατόχους τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα  Ασφαλείας Κορίνθου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.