Πε. Μάι 30th, 2024

Γιώργος Δέδες «Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής νέας γέφυρας στον ποταμό Σύθα στο Ξυλόκαστρο και στο ρέμα Σκουπέικο της Λυκοποριάς εντός του Φεβρουαρίου»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Λύση σε ένα χρόνιο και βάσιμο αίτημα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, των κατοίκων της περιοχής και των φορέων τους, έρχονται να δώσουν δύο αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε. Με τις αποφάσεις αυτές διασφαλίζονται πόροι ύψους 6.570.000 ευρώ και ξεκινούν οι απαιτούμενες εργασίες για την κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Σύθα, στο Ξυλόκαστρο, καθώς επίσης και νέας γέφυρας στο ρέμα Σκουπέικο, στην περιοχή της Λυκοποριάς.

Με προηγούμενη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είχε δοθεί εντολή εκπόνησης από τον Παραχωρησιούχο, αδαπάνως για το Δημόσιο, οριστικών μελετών για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων σε 32 σημεία του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Πάτρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται τόσο η γέφυρα του ποταμού Σύθα, όσο και η περιοχή στο ρέμα Σκουπέικο της Λυκοποριάς.

Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών και την υποβολή τους από τον Παραχωρησιούχο στην αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Υποδομών άνοιξε πλέον ο δρόμος για την καθαίρεση των υφιστάμενων παλαιών γεφυρών και την κατασκευή των δύο νέων.

Με τις αποφάσεις αυτές εισέρχονται σε φάση εκτέλεσης τα δύο αυτά σημαντικά για τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης τεχνικά έργα, με έναρξη των εργασιών εντός του Φεβρουαρίου.

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η πολιτική βούληση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων, η οποία έρχεται να υπερβεί χρόνιες ελλείψεις και παθογένειες δεκαετιών στο σχεδιασμό των έργων, καρπός συνολικού σχεδίου και στοχευμένων παρεμβάσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.