Πα. Ιούν 9th, 2023

«God save the King», στέφθηκε βασιλιάς της Βρετανίας ο Κάρολος (video)

King Charles III is crowned with St Edward's Crown by The Archbishop of Canterbury the Most Reverend Justin Welby during his coronation ceremony in Westminster Abbey, London. Picture date: Saturday May 6, 2023. Jonathan Brady/Pool via REUTERS

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, η πρώτη στη Βρετανία μετά από 70 χρόνια.

Παρουσία περίπου 100 αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων, ο Κάρολος Γ’ στέφθηκε επισήμως βασιλιάς στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, το οποίο έχει φιλοξενήσει όλες τις στέψεις από το 1066 όταν ενθρονίστηκε ο Γουλιέλμος Α’ της Αγγλίας μέχρι και σήμερα.

Παραμένοντας κοντά στον θρόνο ο Κάρολος γονάτισε και ακούμπησε το χέρι του στη Βίβλο. Στη συνέχεια υπέγραψε τον όρκο, κάτι που συνιστά νομική υποχρέωση κάθε νέου βασιλιά από το 1688.

Ο Βασιλιάς Κάρολος ορκίστηκε να κυβερνά τον λαό κάθε έθνους του οποίου ηγείται με βάση τους νόμους και τα ήθη του καθενός και με έλεος, να υπερασπίζεται τη θρησκεία της προτεσταντικής μεταρρύθμισης και την Εκκλησία της Αγγλίας.

Λίγο αργότερα η Καμίλα, σύζυγος του Καρόλου Γ’, στέφθηκε σήμερα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, λίγο μετά τη στέψη του μονάρχη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr