Πε. Νοέ 30th, 2023

H Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου Δώρησε στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου τρία παραδοσιακά μουσικά έγχορδα όργανα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και έναν προτζέκτορα

Κοινοποίηση ειδήσεων

115 3001

Επίσκεψη στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018,

η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου κ. Ειρήνη Καραπατά, Καθηγήτρια Μουσικής, συνοδευόμενη υπό των Αιδεσ. π. Δημήτριο Παπαδάκη, Καθηγητή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής και Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, κ. Αγγελική Παπαδοπούλου, Θεολόγο και κ. Ζαχαρία Γιαννακά, Φιλόλογο, για να παραλάβουν μουσικά όργανα και εξοπλισμό κατόπιν σχετικής αιτήσεώς τους στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου και ενόψει της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων, η οποία για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο μεθοδεύεται σταδιακά να εκλείψει, προσέφερε τρεις (3) Ταμπουράδες (παραδοσιακά μουσικά έγχορδα όργανα), ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και έναν προτζέκτορα (προβολέα ήχου και εικόνας) για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Σχολείου της πόλεώς μας.

Κατά την διάρκεια της παραμονής των καθηγητών στα Γραφεία μας συζητήθηκαν, σε πολύ ευχάριστο κλίμα, θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των μαθητών, καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, Καθηγητές και Μαθητές, στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία και τα προγράμματά της.

Η Διευθύντρια και οι Καθηγητές του Σχολείου ευχαρίστησαν θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την δωρεά και τα φιλόμουσα και φιλεκπαιδευτικά αισθήματα του και εξήραν το ομολογουμένως άξιο αναφοράς Ποιμαντικό και Κοινωνικό έργο της Ι. Μητροπόλεώς μας και τις υγιείς παρεμβάσεις της στο Εκπαιδευτικό «γίγνεσθαι».            

 115 2996

115 2997

115 2998