Πε. Φεβ 22nd, 2024

«Ο Παναθηναϊκός είναι σαν να έχει πτωχεύσει» – H παραδοχή του ορκωτού λογιστή στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Αλαφούζο εκπροσώπησε ο Στράτος Σωπήλης ενώ το παρών έδωσαν και μέλη της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» που αποτελεί τον δεύτερο μέτοχο της εταιρίας.  Η ΓΣ περιελάμβανε έξι θέματα προς συζήτηση και ψήφιση.

Μεταξύ άλλων, ήταν και η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 5.010.000 ευρώ, η έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, η απαλλαγή μελών του Δ.Σ από τις ευθύνες της προηγούμενης χρήσης, η εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού Ελεγκτή – Λογιστή, ο καθορισμός  και η έγκριση αμοιβής μελών ΔΣ αλλά και των συμβάσεων της ΠΑΕ.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα όσα έγιναν στην Γ.Σ ήταν η παραδοχή του ορκωτού λογιστή προς τα μέλη της «Συμμαχίας»  στις ερωτήσεις για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Εξάλλου, στην οικονομική κατάσταση ο ορκωτός έδωσε αρνητική γνώμη για την εταιρία, κάτι που συμβαίνει σε όσες είναι έτοιμες για… φούντο!

«Επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός έχει πτωχεύσει» ήταν η ατάκα του ενώ σε ερώτηση γιατί δεν είχε καταγράψει από πέρυσι το… χάος που επικρατεί στον σύλλογο δίνοντας και τότε αρνητική γνώμη, απάντησε πως «είχα λάβει διαβεβαιώσεις από τον μεγαλομέτοχο πως θα τα καλύψει. Κάτι που δεν έγινε φέτος και για αυτό η γνώμη είναι αρνητική».

Πηγή: gazzetta.gr