Πα. Απρ 19th, 2024

H Google καλεί τους χρήστες του Chrome να κάνουν άμεσα update για λόγους ασφαλείας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Google εξέδωσε μια ενημέρωση (update) ασφαλείας έκτακτης ανάγκης για όλους όσους χρησιμοποιούν το Chrome με σκοπό την περιήγησή τους στο διαδίκτυο. 

Η ενημέρωση έκτακτης ανάγκης στην έκδοση 99.0.4844.84 του Chrome είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη καθώς αυτή αντιμετωπίζει μόνο μία ευπάθεια ασφαλείας, πράγμα που τονίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης. 

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου, η Google ανέφερε ότι «γνωρίζει πως υπάρχει ευπάθεια στο CVE-2022-1096». Στις 28 Μαρτίου η Microsoft επιβεβαίωσε ότι αυτή η ευπάθεια εντοπίζεται στο Edge, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στο Chromium.Το Edge έχει επίσης ενημερωθεί για να προστατεύει τους χρήστες.

Επομένως, συνιστάται σε όλους τους χρήστες του Chrome να βεβαιωθούν άμεσα ότι τα προγράμματα περιήγησής τους έχουν ενημερωθεί επιτυχώς.

Μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις και εάν η έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας είναι 99.0.1150.55, δεν είναι πλέον ευάλωτη στο CVE-2022-1096. Το Chromium τροφοδοτεί μια ολόκληρη δέσμη προγραμμάτων περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Brave και Vivaldi, και έτσι πολλές επιδιορθώσεις ασφαλείας ενδεχομένως να προκύψουν το επόμενο διάστημα. 

Με πληροφορίες από Forbes, lifo.gr