Σα. Φεβ 24th, 2024

Η εφημερίδα The Guardian γράφει …o Elon Musk θα ανοίξει το εργοστάσιο Ε & Α Tesla στην Ελλάδα με δωρεάν εργοστάσιο στην Κόρινθο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Elon Musk μπορεί να έχει σχέδια να αποικίσει τον Άρη, αλλά πίσω στον πλανήτη Γη, επεκτείνει την προσέγγισή του στην Αθήνα, ανοίγοντας μια μηχανική εγκατάσταση που ονομάζεται Tesla Greece.


Η επιχείρηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Musk είναι μια επιτυχημένη ιστορία επιτυχίας για την ελληνική διασπορά, με τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές της Tesla με πτυχία από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τα σχέδια της Tesla για τη χώρα έχουν ένα τέτοιο “δυναμικό εναλλαγής παιχνιδιών” ότι ο επικεφαλής του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, Βασίλης Απόστολοπουλος, δεσμεύτηκε να παραδώσει δωρεάν τη δική του βιομηχανική μονάδα ως δοκιμαστικό έδαφος για νέα προϊόντα.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ο Απόστολοπουλος δήλωσε: “Έχω στείλει προσωπικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Musk για να καλωσορίσω την Ελλάδα Tesla … και να πω ότι για τα επόμενα 10 χρόνια θα δώσω, με μηδενικό κόστος στην εταιρεία του τις εγκαταστάσεις  της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου μου, της Ιατρικής Τεχνικής στην Κόρινθο, έτσι ώστε η Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας καινοτομίας. “

Τι οδήγησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιατρικού Κέντρου να υποστηρίξει την έλευση της Tesla στην Ελλάδα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικό Κέντρο και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Βασίλης Αποστολόπουλος,  έκλεψε την παράσταση στις εργασίες της πρώτης ημέρας του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αφού όπως ανακοίνωσε παραχωρεί τις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου για να φιλοξενηθεί η Tesla  στην Ελλάδα. Ειδικότερα στην ομιλία του δήλωσε:

Ο κ. Αποστολόπουλος, που θα πρέπει να επισημάνουμε πως η οικογένεια του κατάγεται από την Κόρινθο, στην ομιλία του πιο νωρίς είχε μιλήσει για τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να πάρουμε σαν χώρα αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά για το 2021, την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821:Σε 3 χρόνια και λίγες ημέρες, έχουμε την 25η Μαρτίου του 2021, κλείνουμε δηλαδή 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Είναι προσβολή στην ιστορία μας, και στους αγωνιστές που έδωσαν το είναι και το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και όχι ραγιάδες το να μας βρει αυτή η σημαντική και σημειολογική επέτειος διαιρεμένους, κατακερματισμένους και στάσιμους μα πολύ περισσότερο με χαμένη την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας.

Ιστορικά όποτε οι Έλληνες έδρασαν κάτω από ένα κοινό όραμα, ενωμένοι και συντεταγμένοι, πέτυχαν θαύματα. Προτείνω να βάλουμε ως εθνικό deadline την 25η Μαρτίου του 2021. Μία ημερομηνία όπου θα έχουμε φτιάξει μία άλλη Ελλάδα,επεσήμανε.

www.theguardian.com