Τρ. Μαρ 5th, 2024

Η Θ. Λειτουργία των προηγιασμένων Τιμίων Δώρων από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο στην Ι. Μονή Οσίου Παταπίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν Πρόγραμμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2018 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος επεσκέφθη το μεσημέρι εχθές, 28 Φεβρουαρίου 2018, την ευαγή Ι. Μονή του Οσίου Παταπίου και χοροστάτησε κατά την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία, την οποία ετέλεσαν ο Αιδεσ. κ. Αθανάσιος Κοντογιάννης, Εφημέριος του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου καί ο Διάκονος κ. Νικόλαος Βαρδουνιώτης, εντός του σπηλαίου, όπου αποτεθησαύρισται το άφθορο Ι. Λείψανο του θαυματουργού Οσίου Παταπίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου, δραττόμενος της ευκαιρίας, ομίλησε επίκαιρα στην Αδελφότητα της Ι. Μονής ως και στους συμπροσευχομένους προσκυνητές, τονίζοντας την αναγκαιότητα της «πνευματικής» κυρίως νηστείας, που είναι η εγκράτεια των παθών σε συνδυασμό βεβαίως με την αποχή των αρτυσίμων τροφών, προς εφαρμογήν της του υμνογράφου φράσεως: «νηστεύσωμεν, αδελφοί, σωματικώς νηστεύσωμεν και πνευματικώς». Έκλεισε δε τον «αγαθόν» του λόγο με θερμές ευχές προς την Γερόντισσα της Ι. Μονής Χρυσοβαλάντη μοναχή και την περί αυτήν Αδελφότητα  όπως απειράστως και απερισπάστως διέλθουν το υπόλοιπον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και αξιωθούν να εορτάσουν τα Άγια Πάθη και την Ένδοξον Ανάστασιν του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.