Πα. Ιούν 21st, 2024

Λακωνία : Νεκρός σε τροχαίο ο Κυριάκος Γριβέας, ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ.

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε τροχαίο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο Κυριάκος Γριβέας, επί σειρά ετών ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Το δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου επί της Εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου, στο ύψος της παλαιάς διασταύρωσης προς Δαφνί.

Το όχημα που κινούταν επί της ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου με οδηγό έναν άνδρα 74 ετών, επιχειρώντας να προσπεράσει προπορευόμενα οχήματα, συγκρούστηκε με σφοδρότητα με άλλο προπορευόμενο όχημα, το οποίο τη στιγμή εκείνη έστριβε αριστερά στον δρόμο προς το Δαφνί.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο άτομα γαλλικής υπηκοότητας.

Αποτέλεσμα ήταν το πρώτο ΙΧ να εκτραπεί της πορείας του και να καταλήξει εκτός οδοστρώματος, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο 74χρονος.

Οι δύο αλλοδαποί τραυματίστηκαν και διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Ο Κυριάκος Γριβέας γεννήθηκε το 1944 στο Οίτυλο Λακωνίας και αποφοίτησε από τη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Είχε διατελέσει διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου του Τζαννή Τζαννετάκη και κατόπιν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του “Συνδέσμου 1974”. Από το 2004 – 2009 διετέλεσε πρόεδρος στην ΕΑΧΑ ( Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων).

ΔΗΛΩΣΗ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Βαθιά συγκλονισμένος από τον θάνατο του Κυριάκου Γριβέα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε τα πιο θερμά συλλυπητήρια του στη γυναίκα του και τα παιδιά του.

«Ήταν σημαντικό στέλεχος της παράταξής μας, παρών σε κάθε μάχη εδώ και πολλά χρόνια. Ένας αφανής στρατιώτης της, από εκείνους που δεν επεδίωξαν αξιώματα ή δόξα, αλλά με τη δουλειά και τη φλόγα τους κράτησαν την παράταξή μας όρθια σε δύσκολους καιρούς.

Τον γνώρισα πριν από πολλά χρόνια καθώς ήταν στενός συνεργάτης του πατέρα μου. Και με τα χρόνια έγινε και για μένα ένας καλός και πολύτιμος φίλος. Θα μου λείψει, όπως θα λείψει και σε χιλιάδες στελέχη της παράταξής μας που τον γνώρισαν και αγωνίστηκαν μαζί του. Στη γυναίκα του Αθηνά και τα παιδιά του στέλνω την αγάπη μου και τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.