Πα. Μαρ 1st, 2024

Μ. ΤΡΙΤΗ, Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στον Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου Κορίνθου παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρους π. Νικόλαο Μπιθαρά και π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, χθες το βράδυ

της Μ. Τρίτης, 3 Απριλίου 2018, προκειμένου να χοροστατήσει στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην Ι. Ακολουθία πιστούς, αναφέρθηκε στο περίφημο τροπάριο «της Κασσιανής», το ποίημα της ομώνυμης μοναχής, το οποίο ερμηνεύτηκε εξαιρετικά από τους ιεροψάλτες του Ι. Ναού κατά την διάρκεια της Ι Ακολουθίας, αναλύοντάς το ετυμολογικά και νοηματικά προκειμένου να καταστεί εύληπτο και κατανοητό από όλους τους πιστούς, ώστε εκτός των άλλων να αποτελέσει και βοήθεια στις προσευχές τους προς τον Κύριο. Επίσης, επεσήμανε στους πιστούς την σημαντικότητα και το μεγαλείο της μετανοίας αλλά και την ανιδιοτελή αγάπη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος αποτελεί την μοναδική ελπίδα και τον μόνο Σωτήρα της ανθρωπότητας.

Κατέληξε δε την ομιλία του ο Μητροπολίτης μας ευχόμενος προς όλους και εφέτος να βιώσουν, μέσω της ειλικρινούς τους μετανοίας, τα Άχραντα Πάθη και την Ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου μας!