Δε. Μαρ 4th, 2024

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Mέτρα για τα εργατικά ατυχήματα στους Ο.Τ.Α. Α ́ Βαθμού

Κοινοποίηση ειδήσεων

Βαρύ φόρο αίματος σε εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα μεράει ο χώρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την τελευταία περίοδο.

Αναφέροντας ότι το 2018 είναι «Έτος υγιεινής και ασφάλεια της εργασίας στους Ο.Τ.Α. Α ́ Βαθμού», η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μία σειρά μέτρων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:
«Συνάδελφοι,
Από την μέχρι σήμερα εμπειρία μας έχει διαπιστωθεί η αδυναμία καταγραφής των Εργατικών Ατυχημάτων που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλες τις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α ́ Βαθμού.

Πολλές φορές μάλιστα υπάρχουν και προσπάθειες αποσιώπησης και συγκάλυψης των εργατικών αυτών ατυχημάτων τόσο από συναδέλφους αλλά κυρίως από τους αιρετούς. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μεγαλώνει καθημερινά η «μαύρη» λίστα των Εργατικών Ατυχημάτων και η Ομοσπονδία αρκετές φορές να ενημερώνεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) και όχι από τους Συλλόγους-Μέλη της».

Ακολούθως και με την επισήμανση ότι «εν έτη 2018 κανένας μας δεν μπορεί να επικαλείται άγνοια της σχετικής Νομοθεσίας», η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα.

Αναλυτικά τα μέτρα: