Τρ. Απρ 16th, 2024

Μετά τις ΗΠΑ και η ΕΕ κτυπάει ύπουλα την Ελλάδα στο Σκοπιανό: Όλοι οι «εταίροι» απαιτούν την αλλαγή της Ιστορίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πρέπει να είναι όλοι συνενοημένοι σε ΕΕ και ΗΠΑ, αλλιώς δεν εξηγείται η λαχτάρα τους να ονομάσουν με το ζόρι τα Σκόπια «Μακεδονία» και να υποχρεώσουν της Ελλάδα να εκχωρήσει το όνομα και τα ιστορικά δικαιώματα.

Μετά τις ΗΠΑ και η ΕΕ κτυπάει ύπουλα την Ελλάδα στο Σκοπιανό. Όλοι τους απαιτούν την αλλαγή της Ιστορίας.

Εντύπωση προκαλεί το πως δημιουργήθηκε από το πουθενά ένα ιστορικό ανέκδοτο το οποίο όλοι μαζί, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιχειρούν ναν τους δώσουν διαστάσεις πραγματικότητας.

Επιχειρούν να εφαρμόσουν την ρήση του Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε».

Αλλάζουν την παγιωμένη από αιώνες Ιστορία και την αντικαθιστούν με σενάρια που γράφονται μόνο στο Χόλιγουντ και παίχτηκαν σε σειρές τύπου «Xena, the warrior princess» όπου ζούσαν την ίδια χρονική στιγμή ο Ηρακλής, η βασίλισσα Ζηνοβία και ο… Ιούλιος Καίσαρας!

ΗΠΑ και Γεμρανία κρύβονται πίσω από αυτή την παρωδία.

Οι ΗΠΑ θέλουν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άμεσα για να ολοκληρώσουν την στρατηγική περικύκλωση της Σερβίας και την εκδίωξη της Μόσχας από τα Βαλκάνια πριν προλάβει ο ρωσικός παράγοντας να αντεπιτεθεί μέσω αλλαγής καταστάσεων στις ορθόδοξες χώρες.

Οι Γερμανοί πάλι επιδιώκουν την έξοδό τους στο Αιγαίο και την δημιουργία μικρών κρατών δορυφόρων.

Είναι ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός ο οποίος θα αποφέρει στην Γερμανία τον ολοκληρωτικό έλεγχο στην ηπειρωτική Ευρώπη και τον οριστικό εξοβελισμό των Αμερικανών από τα Βαλκάνια οι οποίοι έχουν υποτιμήσει τις γερμανικές βλέψεις.

Το Βερολίνο θέλει και αυτό την πρόσβαση στοο Αιγαίο και αυτό μπορεί να συμβεί με έναν μελλοντικό ακρωτηριασμό της χώρας μας με δημιουργία μια ελεγχόμενης ανεξάρτητης περιφέρειας Μακεδονίας εντός ΕΕ.

Έχουμε ξεχάσει ότι το σύστημα των περιφερειών το δημιούργησαν στην Ευρώπη οι Γερμανοί οι οποίοι επεδίωκαν έτσι να χαλαρώσουν οι κεντρικές κρατικές εξουσίες και να είναι πιο εύκολες οι αποσχίσεις όπου αυτές τους βόλευαν.

Κλασσικό παράδειγμα η Καταλονία στην Ισπανία.

Δημιούργησαν το ανυπόστατο σκοπιανό αφήγημα και  γαλούχησαν γενιές Σκοπιανών με ψεύτικες μνήμες ώστε κάποια στιγμή να είναι εφικτή η κλοπή Ιστορίας και εδαφών.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει εάν δοθεί το όνομα στους Σκοπιανούς δεν θα έχουμε μόνο κλοπή Ιστορίας αλλά και οικονομικών εσόδων. Τα Σκόπια ως «κληρονόμοι» θα πάρουν μεγάλο μέρος του τουρισμού καθώς σύντομα χιλιάδες αμόρφωτοι του πλανήτη θα θεωρούν τα Σκόπια ως διάδοχο του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου και εν τέλει συνιδιοκτήτες με την Ελλάδα

Ο Δούναβης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης (μετά τον Βόλγα). Πηγάζει από τον Μέλανα Δρυμό στη Γερμανία, ακολουθεί πορεία κυρίως ανατολική για 2850 χλμ., διασχίζει αρκετές πρωτεύουσες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και καταλήγει στη Μαύρη Θάλασσα μέσα από τη Ρουμανία. Δηλαδή, είναι μία ποτάμια οδός τεράστιας οικονομικής και εμπορικής σημασίας.

Δεν είναι καθόλου το τυχαίο το σχέδιο δημιουργίας πλωτής οδού από την Θεσσαλονίκη μέχρι το… Βερολίνο. Στην ουσία θα καταστήσει την Γερμανία παγκόσμιο εμπορικό κόμβο. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται αδύναμα και μικρά κράτη τα οποία θα πρέπει να εξαρτώνται απόλυτα από την Γερμανία.

Έχοντας μάθει μετά από δύο Παγκόσμιους Πολέμους οι Γερμανοί έχουν αποκτήσει την γεωπολιτική υπομονή για να επιβληθούν μετά από δεκαετίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ προσφώνησε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζ.Ζάεφ ανακράζοντας: «Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό»!

Οι Σκοπιανοί δεν πρόκειται να δεχτούν να αλλάξουν την συνταγματική σφετεριστική τους ονομασία, ούτε για αστείο. Εδώ το ξέρουν, οι Αμερικανοί το ξέρουν, όλοι το ξέρουν. 

Αυτό που μένει να γίνει είναι να πιεστεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα να αποδεχθεί την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άνευ όρων με υποσχέσεις του αέρα ότι κάτι θα αλλάξει μετά και με δεσμεύσεις που θα αξίζουν όσο ένα ρολό κουζίνας από τους Σκοπιανούς ότι θα υπάρξουν αργότερα αλλαγές σε όνομα και Σύνταγμα ώστε η χώρα να ενταχθεί και στην ΕΕ.

Φυσικά αυτά δεν γίνονται ούτε στην «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων». Άπαξ και καταλάβουν, που το έχουν καταλάβει, πόσο «μαλακοί» είμαστε διπλωματικά και πόσο ευάλωτοι σε πιέσεις, θα κάνουν υπομονή διότι γνωρίζουν ότι όπως οι Αμερικανοί τους έβαλαν με το έτσι θέλω στο ΝΑΤΟ, έτσι και οι Γερμανοί θα τους βάλουν πάλι με «νταϊλίκι» στην ΕΕ.

Έτσι ο κατεξοχήν αρμόδιος να εκπροσωπεί την ΕΕ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε έξι χώρες των δυτικών Βαλκανίων όχι μόνο αποκάλεσε και πάλι τη γειτονική χώρα «Μακεδονία» αλλά και χαρακτήρισε «γραφειοκρατική ορολογία» την ονομασία ΠΓΔΜ!

«Στη “Μακεδονία”, την ΠΓΔΜ, όπως λέγεται στην γραφειοκρατική ορολογία, διαπίστωσα ότι οι “Μακεδόνες” σημειώνουν σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της Ευρώπης. Αλλά δεν υποσχέθηκα σε κανέναν μια ημερομηνία ένταξης. Και δεν ανακοίνωσα ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων ούτε σε εκείνους οι οποίοι δεν βρίσκονται ακόμη σε διαπραγματεύσεις. Το θέμα για μένα είναι η ουσία των διαπραγματεύσεων και όχι ο προσδιορισμός ημερομηνίας. Οι προθεσμίες με ενδιαφέρουν, αλλά όχι τόσο ώστε να ξεχάσω την ουσία των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην γερμανόφωνη υπηρεσία της Deutsche Welle.

O Γιούνκερ σημείωσε ότι τα Σκόπια κάνουν βήματα προόδου προς την κατεύθυνση της Ευρώπης, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν υποσχέθηκε σε καμία χώρα συγκεκριμένη ημερομηνία ένταξης ή έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και επανέλαβε ότι στους όρους ένταξης περιλαμβάνεται και η διευθέτηση συνοριακών διενέξεων.

Μόνο που αν παραδώσουμε στους Σκοπιανούς το όνομα «Μακεδονία» δεν πρόκειται να διευθετήσουμε συνοριακές διενέξεις αλλά θα ανοίξουμε τον «ασκό του Αιόλου» για τις μελλοντικές γενιές.

Να συμπληρώσουμε επίσης και την εξωφρενική στάση των Αμερικανών.

 Στην Αθήνα ένιωσαν πραγματικά προδομένοι με την παραδοχή την επόμενη ημέρα του κορυφαίου Αμερικανού διπλωμάτη James Pardew μετά από συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ. 

Ο Pardew επισήμανε ότι αν δεν επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων, η Ελλάδα ενδέχεται να απομονωθεί. 

Δηλαδή οι ΗΠΑ μας απειλούν εάν δεν αποδεχθούμε την εκχώρηση του ονόματος και των ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας. Ακόμα και οι δικοί τους ακαδημαϊκοί στα δικά τους πανεπιστήμια που διδάσκουν την αληθινή Ιστορία απορούν με την κακεντρεχή αυτή προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ναι είπαμε θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Άλλο τρόπο δεν έχουν;

«Ο Πρωθυπουργός Ζάεφ προσφέρθηκε και έκανε κάποιες παραχωρήσεις, αλλά η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί τι θα συμβεί αν δεν βρεθεί λύση με τα Σκόπια. Θέλει πραγματικά να προκαλέσει εχθρότητα και να αυξήσει τις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια; Πιστεύω ότι θα απομονωθεί η Αθήνα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Pronews.gr