Πε. Οκτ 5th, 2023

O Ερυθρός Σταυρός της Κίνας προσέφερε 100.000 δολάρια στον Ε.Ε.Σ. προς ενίσχυση των πυρόπληκτων (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Αντώνης Αυγερινός, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μίλησε για την επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου και παραδόθηκε ιδιοχείρως η επιταγή των 100 χιλιάδων δολαρίων, την οποία χαρακτήρισε «τεράστια βοήθεια και τιμητική αναγνώριση των πολύπλευρων δράσεων προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».

Η δωρεά από την Κίνα, σημαίνει εκτίμηση, εμπιστοσύνη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και οφείλουμε να σεβαστούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα το πράξουμε με τη διάθεση αυτών των χρημάτων προς όφελος των ευάλωτων κοινωνικών ελληνικών ομάδων και όχι μόνο, που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και οποιαδήποτε άλλη φυσική καταστροφή, είπε ο κ. Αυγερινός.

Ο πρέσβης της Κίνας, αναφέρθηκε και στα δικά τους προβλήματα από πλημμύρες και συγχρόνως επέδειξε και ένα τύπου πυροσβεστικό αεροσκάφος, το οποίο στην επόμενη σεζόν θα είναι προς χρήση και παράγεται στην Κίνα.

Η βοήθεια του ελληνικού κοινού

Μεταβήκαμε στη Νέα Μάκρη και στη Ραφήνα, όπου παραδώσαμε τρία μεγάλα οχήματα, υδροφόρες με πολύ ενισχυμένες πυροσβεστικού τύπου αντλίες, χωρητικότητας δέκα τόνων νερού με ειδικούς εκτοξευτήρες. Δεν υπάρχουν τέτοια οχήματα με ειδικό κοπτικό μηχάνημα. Και αυτό για να ενισχύσουμε τους δήμους Μάκρης, Μαραθώνος, Ραφήνας αλλά και Μεγάρων που όπως θυμάστε το 2018 είχαν υποστεί τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές. Όλα αυτά στοίχισαν περίπου 500.000 ευρώ και ήταν η βοήθεια του ελληνικού κοινού που εμπιστεύεται τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Μας έδωσε αυτή τη βοήθεια από το υστέρημά του και εμείς ανταποδώσουμε αυτή την εμπιστοσύνη, τόνισε ο Αντώνης Αυγερινός.