Δε. Απρ 15th, 2024

O Παπαθεμελής… τώρα δικαιώνεται – Αλλάζει το ωράριο μουσικής για τα μπαρ στο Κολωνάκι – Μέχρι τι ώρα θα παίζουν τα Σαββατοκύριακα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μετά από 24 χρόνια και αφού ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως Στ. Παπαθεμελής είχε ακούσει “τα εξ αμάξης”

ακόμα και απ’ το κόμμα του (μέχρι “καντηλανάφτη” τον αποκαλούσαν λόγω των στενών του σχέσεων με την εκκλησία), έρχεται ο δήμος Αθηναίων και με ένα δήμαρχο που προέρχεται απο ένα χώρο που πολέμησε στο παρελθόν τέτοιου είδους πολιτική να… βάλει τάξη στο χαώδες τοπίο της Αθηναϊκής νύχτας αλλάζοντας το ωράριο κατά το οποίο τα μπαρ στο Κολωνάκι θα μπορούν να παίζουν δυνατά μουσική τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, το πάρτι μέχρι πρωίας σταματά με τις νέες αλλαγές, καθώς από 1/1/2018 ισχύει η νέα Κανονιστική Απόφαση του δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με την οποία τα μπαρ θα απαγορεύεται να παίζουν μουσική στα μπαρ μετά τις 12 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και την Κυριακή και μετά τη 1 τα ξημερώματα τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις παραμονές αργιών.

Πάντως αν αυτός φαίνεται υπερβολικά αυστηρό, να σημειωθεί πως η ισχύουσα νομοθεσία δεν τηρούνταν ποτέ και πουθενά, καθώς σύμφωνα με αυτή η μουσική στα μπαρ επιτρεπόταν μέχρι τι 22.00 το βράδυ κατά τη χειμερινή περίοδο και μέχρι τις 23.00 την θερινή περίοδο.

Η απόφαση αφορά τα μπαρ που βρίσκονται στις οδούς Ιπποκράτους, από το ύψος της οδού Σκουφά, Σκουφά με Ομήρου, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Μαρασλή, Αριστίππου, Κλεομένους, Ηλ. Ρογκάκου, Χερσώνος, Οκταβίου Μερλιέ και Ιπποκράτους.

Τέλος ο δήμος υπογραμμίζει πως τη ευθύνη για την εφαρμογή του μέτρου έχει η Αστυνομία.