Δε. Μάι 23rd, 2022

O Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Θοδωρής Πέτρου παρουσιάσε την πρωτοποριακή εφαρμογή myAthensPass

Κοινοποίηση ειδήσεων

O Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Θοδωρής Πέτρου είναι ο ιθύνων νους της πρωτοποριακής εφαρμογής myAthensPass που παρουσιάσε στο ευρύ κοινό μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ.Γιώργο Καμίνη.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση στα κεντρικά μέσα, με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ο οδηγός μπορεί να αγοράσει ηλεκτρονικά, πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του. Η νέα εφαρμογή του δήμου Αθηναίων, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενσωματώνει στην καθημερινότητα των χρηστών την ευκολία της διαδικασίας, την αξιοπιστία και την αμεσότητα των πληρωμών, προσφέροντάς τους όλα όσα χρειάζονται για να παρκάρουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.
Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά πριν από περίπου ένα χρόνο και σταδιακά επεκτάθηκε σε όλο το δίκτυο ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα. Αφορά 10.500 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, 5.000 θέσεις για μόνιμους κατοίκους, 3.500 θέσεις για επισκέπτες και περίπου 2.000 για μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα.

Τα βήματα είναι απλά:

-Εγκατάσταση: Αναζητήστε το myAthensPass στο Playstore της Google (Android) ή στο Appstore της Apple (iOS) και εγκατάστησέ τη στο smartphone σου.

-Εγγραφή και είσοδος: Ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα ζητηθούν, ώστε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας.

-Προσθήκη κάρτας αγορών: Επιλέξτε ανάμεσα σε credit (πιστωτική), debit (χρεωστική) και prepaid (προπληρωμένη) κάρτα.

-Αγορά εισιτηρίου: Αγοράστε το επιθυμητό ποσό από 0,5€ έως 20€.

-Ενεργοποίηση στάθμευσης: Εντοπίστε τη θέση σας στον χάρτη, επιλέξτε τον χρόνο στάθμευσης (30′-180′), σημειώστε τον αριθμό πινακίδας του οχήματός σας.
Ο οδηγός ενημερώνεται με push notification, 10′ πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσης, ώστε να τον ανανεώσει με μία μόνο κίνηση, σε περίπτωση που το επιθυμεί!

Με την αναβάθμιση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευση, όπως υποστηρίζουν οι ιθύνοντες του δήμου «βελτιώνουμε την προσβασιμότητα στην πόλη, όχι μόνο για τα οχήματα, αλλά και για τους πεζούς. Ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθεροι πεζόδρομοι σημαίνουν σεβασμό στους συνανθρώπους μας, ώστε να μπορούμε όλοι να χαιρόμαστε την πόλη».

Η εφαρμογή υποστηρίζεται από την ΔΑΕΜ Α.Ε., την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του δήμου Αθηναίων. Το myAthensPass μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους δρόμους που επιτρέπεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο δήμο Αθηναίων, τις οποίες χαρακτηρίζει η λευκή διαγράμμιση.

Σημειωτέον ότι οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης ξεπερνούν τις 10.000 στην Αθήνα, με 3.643 θέσεις για επισκέπτες, 5.777 για τους μόνιμους κατοίκους (οι λεγόμενες «μπλέ» γραμμές), ενώ 1.604 διατίθενται για τις μηχανές. Επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης τιθεται σε εφαρμογή και σε άλλες γειτονιές στις περιοχές Μακρυγιάννη, Μετς, Ιλίσια κ.α..