Πε. Αυγ 11th, 2022

Το ‘πε και …δεν το έκανε για την κατάργηση του φόρου στο κρασί o Αποστόλου και τώρα δεσμεύεται για αποζημιώσεις στην Κορινθία που έχουν πληγεί από τον καιρό και πυρκαγιές (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Από τότε έχει περάσει ένας χρόνος και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί καλά κρατεί.

Με τη διαβεβαίωση 26 Αυγούστου 2017 ότι από την επόμενη χρονιά δεν θα ισχύει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου πως με σχετική νομοθετική ρύθμιση πριν τελειώσει ο χρόνος, όπως έχει δεσμευθεί και ο Πρωθυπουργός, ο φόρος αυτός δεν θα υπάρχει πλέον.

Και τώρα 3/8/2018 δεσμεύεται για αποζημιώσεις στην Κορινθία που έχουν πληγεί από τον καιρό και πυρκαγιές.

Τη δέσμευση ότι θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για να αποζημιωθούν όλοι οι αγρότες της Κορινθίας που επλήγησαν τόσο από τις πυρκαγιές όσο και από τις ανεμοθύελλες, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης\, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την επίσκεψή του σε περιοχές του νομού.

Σύμφωνα με τον υπουργό έγιναν αναγγελίες και αυτές τις μέρες γίνονται οι επισημάνσεις, ώστε να υπάρξει έγκαιρη ανακούφιση των πληγέντων, και προς αυτή την κατεύθυνση – όπως είπε – έχει δοθεί εντολή για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στον ΕΛΓΑ.

To υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές και οι βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ  Κορινθίας Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τον τελευταίο μήνα η Κορινθία δέχτηκε μεγάλο όγκο καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν ζημιές σε πολλές καλλιέργειες και σε εγκαταστάσεις. Ήδη κλιμάκια του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο, βρέθηκαν στις περιοχές που αντιμετώπισαν προβλήματα τόσο από τις πυρκαγιές όσο και από τις ανεμοθύελλες. Έγιναν οι αναγγελίες και αυτές τις μέρες γίνονται οι επισημάνσεις.

Με εντολή μου, ο ΕΛΓΑ θα προσλάβει επιπλέον έκτακτο προσωπικό για να διενεργήσει άμεσα, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων, τις εκτιμήσεις των ζημιών σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες από πλευράς πόρων και χρόνου ολοκλήρωσης των διαδικασιών, ώστε να υπάρξει έγκαιρη ανακούφιση των πληγέντων».