Τρ. Μάι 21st, 2024

Κοιλάδα Αργολίδας: Oμορφιά και μαγεία (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Κοιλάδα είναι παραθαλάσσιο χωριό του νομού Αργολίδας. Βρίσκεται στην επαρχία Ερμιονίδας, τρία χλμ. δυτικά του Κρανιδίου.

Αποτελεί ουσιαστικά το επίνειο του Κρανιδίου. Το λιμάνι της συνέδεε μέχρι την δεκαετία του 50 περίπου, την Ερμιονίδα με την Ναυπλία μέχρι να δημιουργηθεί ο οδικός άξονας Επιδαύρου – Κρανιδίου.
Η Κοιλάδα διαθέτει αρκετές παραλίες κοντά στον οικισμό και κατά την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται αρκετούς επισκέπτες. Περισσότερο γνωστή όμως, είναι για το σπήλαιο Φράγχθι το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι της.

Aπέναντι από το λιμάνι σε έναν όρμο βρίσκεται το Σπήλαιο Φράχθι, όπου έχουν βρεθεί τα σημαντικότερα προϊστορικά ευρήματα στον ελλαδικό χώρο. Από τα παλαιοντολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί, προκύπτει ότι το σπήλαιο κατοικήθηκε το δεύτερο μισό της παλαιολιθικής περιόδου (23000 έως 8000 π.Χ.), στη μεσολιθική περίοδο (8000 έως 7000 π.Χ.) και στη νεότερη νεολιθική περίοδο (4000 έω5 3000 π.Χ.)

Κάθε καλοκαίρι στο χωριό οργανώνεται η γιορτή του Ψαρά, συγκεντρώνοντας πολύ κόσμο από την γύρω περιοχή και παραθεριστές.

Ξεκινώντας από την Κοιλάδα, μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλη την Ερμιονίδα, στο Πορτοχέλι, στην Ερμιόνη, στην περιοχή της Χηνίτσας, και στο Σαλάντι, ενώ σε απόσταση 75 περίπου χιλιομέτρων βρίσκεται το Ναύπλιο.