Τε. Δεκ 6th, 2023

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάδειξη της λίμνης Λάδωνα

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Δεν αρκούν οι επερωτήσεις για να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους οι βουλευτές»

 Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα σχετικά με τα έργα «Βελτίωση οδικού δικτύου Πουρναριά-Γεφύρι Κυράς-Μυγδαλιά» και «Έργα προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα», ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσαν:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει καταρτίσει και έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την ανάδειξη, ανάπτυξη και αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα. Για το έργο αυτό οι υπηρεσίες μας ολοκληρώνουν το σύνολο των μελετών, ώστε στο συντομότερο χρονικό διάστημα να δημοπρατηθούν.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ως βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όφειλε να είναι ενήμερος.

Σε ότι αφορά τα έργα «Βελτίωση οδικού δικτύου Πουρναριά-Γεφύρι Κυράς-Μυγδαλιά» και «Έργα προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα», η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξάντλησε κάθε δυνατότητα να λύσει το σοβαρά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα., λόγω της διπλής πηγής χρηματοδότησής του από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και τη ΔΕΗ.

Ακόμα και τότε μάλιστα που η ΔΕΗ απέσυρε το ποσό που είχε καταθέσει, η περιφερειακή αρχή συνέχισε τις προσπάθειες ολοκλήρωσης των μελετών, ώστε να είναι ώριμα τα έργα προς δημοπράτηση, και τα ενέταξε στο τεχνικό πρόγραμμά της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας με πόρους ύψους 500.000 ευρώ.

Είναι λυπηρό ο κ. βουλευτής να μη γνωρίζει την εξέλιξη των σημαντικών αυτών έργων, τη στιγμή μάλιστα που φιλοδοξεί να αποδείξει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τον τόπο καταγωγής του.

Με την ίδια προχειρότητα και χωρίς γνώση κατά το παρελθόν εκτέθηκε, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις για το δρόμο Παραλογγοί – Τριπόταμα. Σήμερα ωστόσο που ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης εξασφάλισε πόρους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ και ολοκληρώνει ένα από τα πιο δύσκολα έργα, δεν έχει τίποτα να πει.

Πρέπει επιτέλους οι κ. βουλευτές να κατανοήσουν ότι ευθύνη τους είναι να σέβονται το θεσμικό τους ρόλο, να υπερασπίζονται στη Βουλή τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή τους και όχι να θεωρούν ότι με την κατάθεση ερωτήσεων θα αποδείξουν το ενδιαφέρον τους στους πολίτες. Αν θέλουν πραγματικά να ενημερωθούν μπορούν να παραστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου σε κάθε συνεδρίαση είναι προσκεκλημένοι».