Πα. Αυγ 19th, 2022

Π. Ρήγας: «Τα ενεργά στρατόπεδα παραμένουν ενεργά»

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Τα ενεργά στρατόπεδα παραμένουν ενεργά. Η Τρίπολη είναι ενεργή και δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Οι όποιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις αφορούν τα στρατόπεδα που δεν είναι ενεργά. Εκεί, κατόπιν διαβούλευσης και κατόπιν συζήτησης με τις τοπικές κοινωνίες και τις αυτοδιοικητικές αρχές, θα προχωρήσουν αξιόπιστα σχέδια αξιοποίησης».

Αυτό, δήλωσε, στην ΕΡΤ Τρίπολης, σήμερα το πρωί, απ’ την Τρίπολη και απ’ την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων σμηνιτών.

Απαντώντας σε ερώτηση που είχε να κάνει με τα αναδρομικά των στρατιωτικών, ο κ. Ρήγας, τόνισε τα εξής:

«Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν αρχίσει να αποδίδονται τα χρήματα. Εξάλλου, τα ποσά θα αποτυπώνονται και στον προυπολογισμό. Επιστρέφουμε στην κοινωνία αυτό που με κόπο και πόνο οι πολίτες προσέφεραν για την σωτηρία του τόπου. Είναι μία άλλη ημέρα πλέον και πρέπει αυτό σιγά-σιγά να αρχίσει να εμπεδώνεται απ’ την κοινωνία».

Μιλώντας για την ΑΟΖ, ο κ. Ρήγας επανέλαβε, ότι:

«Γίνονται προσπάθειες συγκεκριμένες, κατόπιν σχεδίου. Εφαρμόζουμε μία πολύπλευρη εξωτερική πολιτική, με συμμαχίες και με συμμετοχή της χώρας. Δεν επιθυμούμε αντιπαλότητες, επιθυμούμε συνεργασίες, σεβασμό και συνεννόηση».

Τέλος, όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο αναπληρωτής υπουργός ήταν ξεκάθαρος:

«Το θέμα της αναβάθμισης των μαχητικών έχει τελειώσει. Κοιτάμε το πρόγραμμα των εξοπλιστικών σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, αν και πρώτο μας μέλημα είναι να μείνει όρθια η κοινωνία και οι κοινωνικές ανάγκες των συνανθρώπων μας».

ert.gr