Κυ. Ιούλ 3rd, 2022

Power Pass: Aνοίγει 14 με 15 Ιουνίου η πλατφόρμα για τη αποζημίωση ρεύματος έως 600 ευρώ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η πλατφόρμα για το Power Pass, την αποζημίωση που θα δώσει το κράτος στους πολίτες για τους λογαριασμούς ρεύματος των προηγούμενων μηνών, αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Ιουνίου, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Στις 14 με 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες, που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί από την 1η Δεκεμβρίου έως 31 Μαΐου 2022», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα με καθαρό οικογενειακό εισόδημα του 2020 έως 45.000 ευρώ, για τον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας και της κατοικίας των φοιτητών που σπουδάζουν στο εσωτερικό, με κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας, της περιόδου 1.12.2021 – 31.5.2022.

Η ενίσχυση αντιστοιχεί στο 60% της αύξησης των λογαριασμών ρεύματος αφού αφαιρεθούν οι εκπτώσεις που έχουν χορηγήσει οι προμηθευτές και η επιδότηση από το Δημόσιο. Η επιδότηση θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής του δικαιούχου ο οποίος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση σε ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί στο gov.gr.