Τρ. Αυγ 9th, 2022

«Πού είναι ο Παύλος σου τώρα»;

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Πού είναι ο Παύλος σου τώρα»;*

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι πριν από πέντε χρόνια φανέρωσε σε ολόκληρη την κοινωνία με τον πιο τραγικό τρόπο το απεχθές πρόσωπο των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής. Το πρόσωπο μιας εγκληματικής φασιστικής συμμορίας, που έχει στόχο την εξόντωση όλων όσοι αγωνίζονται για μια ανθρώπινη κοινωνία.

Η θυσία του νεαρού καλλιτέχνη και ακτιβιστή του αντιφασιστικού αγώνα βοήθησε τους Έλληνες (ή τουλάχιστον όσους ήθελαν) να ανοίξουν τα μάτια τους και να αντικρίσουν ξεκάθαρα το πραγματικό πρόσωπο του τέρατος. Ένα πρόσωπο μίσους, βίας και αίματος. Πέντε χρόνια μετά, παρά το γεγονός πως η δικαιοσύνη εξακολουθεί να κινείται με αργούς ρυθμούς, υπάρχουν πια τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν απροκάλυπτα πως ο Ρουπακιάς ήταν εντεταλμένος δολοφόνος και η Χρυσή Αυγή και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της, ηθικοί αυτουργοί και μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης κοινών δολοφόνων.

Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη ενός θύματος που κατέστη σύμβολο της δημοκρατικής-αντιφασιστικής αφύπνισης και αγώνα. Απαιτούμε την ποινική καταδίκη και την πολιτική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής. Για μια ακόμα φορά ζητούμε την ταχεία εκδίκαση και την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών τόσο της συγκεκριμένης υπόθεσης, όσο και όλων των νεοναζιστικών εγκλημάτων στη χώρα μας.

*Η φράση αυτή -μια φράση που είπε ένα από τα μέλη της συμμορίας των χρυσαυγιτών μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου απευθυνόμενος στην μάνα του Φύσσα- κάνει κάθε δημοκρατικό πολίτη να ταράζεται περισσότερο και από το ίδιο αυτό το γεγονός της δολοφονίας του Φύσσα. Γιατί είναι μια φράση που αναδεικνύει όλη την χυδαιότητα των ανθρώπων που αποτελούν το σώμα αυτής της Νεοναζιστικής Οργάνωσης.
Ωστόσο, η απάντηση που πρέπει να δώσει η δημοκρατική κοινωνία δεν είναι στο ερώτημα «που είναι είναι ο Παύλος, τώρα». Αυτό στο οποίο πρέπει να απαντήσει η κοινωνία μας είναι που είμαστε εμείς τώρα. Σήμερα –ακόμα και σήμερα- 400.000 και πλέον Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να ψηφίζουν την Νεοναζιστική Οργάνωση. Ούτε ένας από αυτούς έχει το δικαίωμα να πει ότι δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν είδε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή και νεοναζί. Όλοι όσοι σήμερα εξακολουθούν να στηρίζουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Φύσσα είναι απολύτως συνυπεύθυνοι. Τους καλούμε να εγκαταλείψουν την εγκληματική οργάνωση και να σταθούν σταθερά απέναντι σε κάθε ναζιστική πρόκληση. Γιατί αυτή η ανοχή είναι που εκτρέφει την προκλητικότητά τους.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας