Σα. Ιούλ 13th, 2024

Προκόπης Παυλόπουλος: «Οφείλουμε να υπερασπισθούμε την Ιστορία μας»

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Oι Έλληνες, οφείλουμε, για να υπερασπισθούμε την ιστορία μας αλλά και για ν’ αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι απόγονοι μεγάλων προγόνων, να πορευθούμε προς το μέλλον που μας αναλογεί υπό όρους αρραγούς ενότητας, μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά». 

Αυτό τόνισε στην ομιλία του κατά την ειδική εκδήλωση ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Πύργου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, που βρέθηκε το Σάββατο στον Πύργο όπου παραβρέθηκε στον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους. 

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας  ως Επίτιμου Δημότη Πύργου ανέγνωσε ο πρόεδρος του, Δημήτρης Μεσσαλάς. 

Ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην ομιλία του τόνισε ότι ο Πύργος είναι η πόλη που έρχεται από μακριά, από την αρχαία Φειά, 2.500 και παραπάνω χρόνια, η πόλη που βυθίστηκε μετά από μεγάλο σεισμό. 

Είναι η πόλη που έχει το προνόμιο της μακραίωνης ιστορίας, αλλά και η πόλη που πληγώθηκε από μεγάλες φυσικές καταστροφές και που με διαταραγμένο τον οικονομικό της ιστό, προσπαθεί να βρει τα βήματά της και να προχωρήσει με αισιοδοξία στο μέλλον. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε  σε σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας του Πύργου, από την μετονομασία του από  δήμο Λετρίνων μέχρι το «σταφιδικό», ενώ αναφορά έκανε και στην Εκκλησία για την οποία επισήμανε   ότι ο ρόλος της  υπήρξε και εξακολουθεί να είναι καθοριστικός για την πορεία του Έθνους μας και του Λαού μας. Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «έχουμε χρέος να θυμόμαστε ότι μεγαλουργήσαμε ενωμένοι αλλά και θρηνήσαμε διχασμένοι, και μάλιστα με απώλειες που αφορούν τον Εθνικό μας Κορμό. Κι αυτό δεν πρέπει, κατ’ ουδένα τρόπο, να επαναληφθεί στο μέλλον».

ert.gr