Κυ. Δεκ 10th, 2023

Ψηφιακή ακαδημία γονέων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ψηφιακή ακαδημία γονέων

Το CSI Institute προχωρά σε ένα ακόμα καινοτόμο εγχείρημα με σκοπό την εκμάθηση ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Αυτή τη φορά σειρά έχουν οι γονείς, και στόχος του Ινστιτούτου είναι να τους κατατοπίσει όσον αφορά την επίδραση του Διαδικτύου στην καθημερινότητα των παιδιών τους.

Με αυτόν το τρόπο, οι γονείς θα λάβουν γνώση για τα παρόντα δεδομένα του Διαδικτύου, τα θετικά και τα αρνητικά του, τα νέα φαινόμενα, τα Social Media, αλλά και τις καταστάσεις με τις οποίες το παιδί και ο έφηβος έρχονται αντιμέτωποι, μέσω επικίνδυνων διαδικτυακών συμπεριφορών που μπορεί να επιδεικνύουν.

Οι γονείς μέσα από αυτό το 8ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να προβούν σε καμία μετακίνηση, δωρεάν, τόσο για τεχνικά ζητήματα, όσο και για ψυχολογικά ζητήματα παιδιών και εφήβων.

Πιο αναλυτικά, το 8ωρο αυτό πρόγραμμα, θα χωριστεί σε 4 2ωρες ενότητες. Η πρώτη ενότητα θα αφορά την ενημέρωση των γονέων όσον αφορά το Διαδίκτυο σήμερα, την έκθεση, τα Social Media, το online gaming, τα Chatroom, το Grooming, και άλλες διαδικτυακές παγίδες, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τυχόν κινδύνους αλλά και να είναι ενήμεροι για τα σημερινά δεδομένα. Η δεύτερη ενότητα και η τρίτη ενότητα θα προσεγγίσουν τα ζητήματα που προκύπτουν από το διαδίκτυο ψυχολογικά.  Τα παραπάνω αναφερθέντα ζητήματα καθώς και θέματα όπως αυτά του Εθισμού και του Cyber Bullying, θα αναλυθούν σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να διακρίνουν τυχόν συμπτώματα, αλλά και να γνωρίζουν ποια είναι η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος επικοινωνία. Πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία των παιδιών λόγω του διαδικτύου. Τέλος, η τέταρτη ενότητα θα περιλαμβάνει αναλυτικά πρακτικές λύσεις και μέτρα προφυλάξεις, τα οποία μπορούν να παίρνουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά, αναφορικά με την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο.

Στόχος της Ψηφιακής Ακαδημίας είναι να εφοδιαστούν οι γονείς, τόσο σε τεχνικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να συμπορεύονται και να επικοινωνούν με τα παιδιά τους, να μπορούν να τα εκπαιδεύουν ως προς την ασφαλή τους πλοήγηση στο διαδίκτυο, αλλά και να τα νουθετούν.

Τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως, σε πραγματικό χρόνο από καταρτισμένους εισηγητές, 4 φορές το μήνα. Ο κύκλος εκπαίδευσης θα είναι μηνιαίος, και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά κάθε Τρίτη τις ώρες 19:00 – 21:00. Ο πρώτος κύκλος θα ξεκινήσει την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Αυτή η προσπάθεια του CSI Institute, δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα, χωρίς τη συνδρομή των χορηγών στήριξης και επικοινωνίας ΑΝΤ1 και Wind, αλλά και της εταιρείας Cosmolearn, η οποία θα παραχωρήσει την Εκπαιδευτική Διαδικτυακή Πλατφόρμα BLACKBOARD.

Την προσπάθεια σε επίπεδο Ν. Κορινθίας υποστηρίζουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός HOMO EDUCANDUS ΑΓΩΓΗ και ο Αθλητικός Όμιλος Λουτράκι. Συνολικά 45 οικογένειες από το Νομό Κορινθίας (σε σύνολο 500 απ’ όλη την Ελλάδα) θα συμμετάσχουν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος που ξεκινά σήμερα.

Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύονται μέσω της ψηφιακής ακαδημίας γονέων 10.000 οικογένειες ανα μήνα, και φυσικά εντελώς δωρεάν.

Για πληροφορίες συμμετοχής στην Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους κα. Παπαδά Μαρίνα – ΗΟΜΟ EDUCANDUS ΑΓΩΓΗ τηλ. 6978 624934 και κ. Φίλη Τάσο τηλ. 6988 240505 ή με e-mail: digitalacademy.csii@gmail.com