Κυ. Μάι 26th, 2024

Qatar Gate: Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ το κατασχεθέν ποσό από τα σπίτια των Καϊλή και Παντσέρι (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο του Qatar Gate δίνουν στη δημοσιότητας οι αρχές του Βελγίου. Σύμφωνα με την βελγική Le Soir τα χρήματα που εντόπισαν οι αρχές, κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των κατηγορούμενων ξεπερνούν τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Δίνεται μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφία των χρημάτων μετά την κατάσχεση, την οποία εξασφάλισαν οι εφημερίδες Le Soir και Knack.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι στις Βρυξέλλες, οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ.

Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή, στο σπίτι της ίδιας και του συντρόφου της στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα κατά της διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκάλυψε περισσότερα από 1,5 ευρώ.

Την Τρίτη, ο δικηγόρος της κ. Καϊλή δήλωσε ότι δεν είχε λάβει δωροδοκίες από το Κατάρ: “Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση με τις δωροδοκίες του Κατάρ“, δήλωσε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.