Κυ. Απρ 14th, 2024

Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Salon des Vacances” στις Βρυξέλλες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού, για την προσέλκυση επισκεπτών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Salon des Vacances”, στις Βρυξέλλες (7-10 Φεβρουαρίου 2019).

 
 

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της έκθεσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τουριστικούς πράκτορες, αλλά και με απλούς πολίτες του Βελγίου οι οποίοι δήλωσαν το ενδιαφέρον τους και την πρόθεσή τους να επισκεφτούν την Πελοπόννησο, το «μεγάλο νησί» της χώρας μας για να απολαύσουν ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές.

Οι Βέλγοι τουρίστες ενδιαφέρονται κυρίως για τις μορφές θεματικού τουρισμού που σχετίζονται με τη φύση και τις υπαίθριες δραστηριότητες για τις οποίες ενδείκνυται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι του τουρισμού.

Το περίπτερο της «Μυθικής Πελοποννήσου», επισκέφτηκε πλήθος κόσμου και είχε την ευκαιρία να γευτεί παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και να ενημερωθεί για τις ποικίλες δυνατότητες που προσφέρει η Πελοπόννησος σε τουριστικό επίπεδο.

Στο περίπτερο βρέθηκε και η Υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά, με την οποία ο κ. Γιαννακούρας, συζήτησε θέματα τουρισμού και την ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για την δημιουργία ενός τουριστικού DVD που δίνει την δυνατότητα να περιδιαβεί ο επισκέπτης από όλα τα μοναστήρια της Αρκαδίας, γνωρίζοντας ταυτόχρονα τη διαδρομή προς αυτά.

Της απηύθυνε, μάλιστα πρόσκληση, να παρευρεθεί στην επίσημη παρουσίαση του DVD, που θα γίνει στην Τρίπολη (αντίστοιχη παρουσίαση θα προηγηθεί στην Αθήνα), στις 22 Μαρτίου τρέχοντος έτους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β. Γιαννακούρας, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και πολλούς Έλληνες νέους που βρίσκονται στην πόλη, λόγω οικονομικής κρίσης, αφού έφυγαν από τη χώρα μας, αναζητώντας καλύτερη τύχη.

Με όσους συνομίλησε, ρωτώντας τους, αν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, η απάντηση ήταν αρνητική, αφού, όπως του είπαν, «αν και το επιθυμούμε, αυτό δεν γίνεται προς το παρόν».