Κυ. Ιούν 23rd, 2024

Σε κίνδυνο η αρδευτική περίοδος στην Ηλεία;

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η άρση του αδιεξόδου στον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς οι εργαζόμενοι του οργανισμού συνεχίζουν επ’ αόριστον την επίσχεση εργασίας εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων τεσσάρων περίπου μηνών.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη μετείχαν πρόεδροι των ΤΟΕΒ της Ηλείας και η διοίκηση του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, παρόντος του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλου και του περιφερειακού συμβούλου Παν. Πλατανιά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκε το πρόβλημα των απλήρωτων εργαζομένων, καθώς και της μειωμένης εισπραξιμότητας από τους ωφελούμενους, ενώ τονίστηκε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε τα έσοδα που εισπράττονται, να μη δεσμεύονται λόγω χρεών από τα ασφαλιστικά ταμεία ή τρίτο φορέα, και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι εγκαίρως.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων και να μην τεθεί σε κίνδυνο η αρδευτική περίοδος, ζητώντας από τους εμπλεκόμενους φορείς να επικρατήσει κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας. Έτσι, πρότεινε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού στα περσινά επίπεδα, για να ανταποκριθούν οι ΤΟΕΒ, και την υλοποίηση αναγκαίων προσαρμογών.

ert.gr