Πε. Ιούν 20th, 2024

Σπέτσες : Εντυπωσιακή και φέτος η ΄΄Αρμάτα΄΄

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΜΕ ένα φαντασμαγορικό θέαμα , το βράδυ του Σαββάτου, στο λιμάνι των Σπετσών , έπεσε η αυλαία της ΄΄Αρμάτας 2018΄΄ που αποτελεί τη μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή για το νησί της Μπουμπουλίνας.

Χιλιάδες επισκέπτες απήλαυσαν την ξεχωριστή βραδιά με την αναπαράσταση καύσης της τουρκικής ναυαρχίδας , σε ανάμνηση ενός σπουδαίου γεγονότος για την ελληνική επανάσταση.

Δεκάδες καΐκια με πλήθος εθελοντών, δημιούργησαν το ΄΄σκηνικό΄΄ πάνω στο οποίο ΄΄πλέχτηκε΄΄ η ιστορία με την πυρπόληση της ναυαρχίδας των τούρκων, γεγονός καταλυτικό για την πορεία του ξεσηκωμού στον Αργοσαρωνικό και την Πελοπόννησο.

Η αφήγηση των δρώμενων της εποχής παράλληλα με όσα συνέβαιναν στο λιμάνι συνέθεσαν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αξίζει κανείς να ζήσει από κοντά, ενώ το φινάλε επιφύλαξε εντυπωσιακή καύση πυροτεχνημάτων.

Πριν την αναπαράσταση δόθηκε συναυλία από την Άννα Βίσση και το συγκρότημα της , ενώ είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες πολλές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Στη σημασία του γιορτασμού της ΄΄Αρμάτας΄΄ αναφέρθηκε ο δήμαρχος του νησιού των Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης ενώ το ΄΄παρών΄΄ έδωσαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής , βουλευτές του Πειραιά-Νήσων και της Αργολίδας, ο Μητροπολίτης Ευφραίμ, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κλπ.

Πριν τις εκδήλωση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα τραγικά. θύματα στο Μάτι.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

ert.gr