Σα. Μαρ 2nd, 2024

Στη Μάνη ο νέος Μητροπολίτης (φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η ιστορική και ένδοξη Μάνη, υποδέχθηκε, σήμερα το πρωί, το νέο της Μητροπολίτη, κ.κ. Χρυσόστομο, τον 3ο.

Λαός και ιερός Κλήρος, τον καλοσώρισε, τον χειροκρότησε και τον έρανε με πέταλα λουλουδιών.

Εκ μέρους όλων των Μανιατών, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος, προσφώνησε το νέο Επίσκοπο. Του ευχήθηκε υπευθυνότητα, ενωτική διάθεση και χριστιανή αγάπη.

Αμέσως μετά, του παρέδωσε και ένα συμβολικό δώρο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, συγκινημένος, αντιφώνισε: «Μάνα Μάνη. Σας αγαπώ όλους. Σας αγκαλιάζω όλους. Θα εργαστώ για εσάς όλους. Το ιερό τρίπτυχο που θα ακολουθήσω, είναι α) η πατρίδα, β) η Ορθοδοξία και γ) η οικογένεια. Η Μάνη φημίζεται και για τα τρία αυτά ιερά ιδανικά».

Ακολούθησε πομπή, με κατεύθυνση τον Μητροπολιτικό, Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γυθείου, για την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου, διαβάστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα, εκλογής, αναγνώρισης και κατάστασης του νέου Ιεράρχη.

Συγχρόνως, του παραδόθηκε η Ποιμαντορική ράβδος.

Έπεται ο ενθρονιστήριος λόγος του νέου Μητροπολίτη και η ευχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, παρακολούθησε όλη την υποδοχή και όλη την ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη και σας παρουσιάζει ένα «γεμάτο» φωτογραφικό υλικό απ’ την μεγάλη ημέρα εορτής για την Μητρόπολη Μάνης.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς ert.gr