Κυ. Μαρ 3rd, 2024

Οι τέσσερις όροι Βασιλειάδη για να εκκινήσει ξανά η Super League

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το κείμενο δέσμευσης των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα της Super League, προκειμένου να αποφασιστεί η επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, έχουν στα χέρια τους οι ΠΑΕ. Αυτό που μένει για να δώσει το «ΟΚ» ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είναι να υπογραφεί και από τις 16 και να αποσταλεί μέχρι σήμερα στις 14:00.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport», με τους τέσσερις βασικούς όρους συμφωνούν οι 14 από τις ομάδες, ενώ προστίθεται ότι «στη Λίγκα αναμένουν τις θέσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ».

Αναλυτικά οι τέσσερις όροι Βασιλειάδη:

  1. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου, οπαδοί μιας ομάδας προκαλέσουν φαινόμενα βίας, ήτοι α) είσοδος οπαδών στον εν γένει χώρο του γηπέδου ή/και στις κερκίδες και στα αποδυτήρια ή/και στον αγωνιστικό χώρο ή/και συμπλοκές εντός αγωνιστικού χώρου με οποιαδήποτε αφορμή, για τρεις φορές ή β) την πειθαρχική τιμωρία των ομάδων τους με βάση την εν γένει έκνομη βίαιη συμπεριφορά οπαδών τους, τουλάχιστον τέσσερις φορές, τότε η ομάδα θα τιμωρείται με ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής και υποβιβασμό.

Η ανωτέρω ρύθμιση θα ξεκινήσει να ισχύει από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και εφεξής, με τροποποίηση των ρυθμίσεων αδειοδότησης, τόσο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όσο και της ΕΠΟ.

  1. Σε περίπτωση δυσφημιστικών δηλώσεων από αξιωματούχους που υποδαυλίζουν φαινόμενα βίας και πραγματοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο, για παράδειγμα σε ΜΜΕ ή social media, τότε θα τιμωρείται η ομάδα τους.
  2. Η ευθύνη για τη φύλαξη των αγώνων, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα περιέρχεται εξ ολοκλήρου στις ΠΑΕ και η Αστυνομία μένει εκτός γηπέδων.
  3. Καταργείται το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ως τρίτος βαθμός των πειθαρχικών αδικημάτων.

Newsbeast.gr