Κυ. Μαρ 3rd, 2024

Συλλήψεις στη Λακωνία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τρεις (3) περιπτώσεις ληστείας σε οικίες και μία (1) περίπτωση κλοπής και εμπρησμού οχήματος, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (26.2.2018), στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, έξι ημεδαποί, ηλικίας από 20 έως 44 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, κλοπή και εμπρησμό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι ανωτέρω, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών:

  • Στις 25.2.2018 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπών και με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και κόσμημα.
    • Την 20.2.2018 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπών και με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή κατσαβιδιού τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα.
    • Την 14.2.2018 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπών και με την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα.

Επιπλέον, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από 1.2.2018 έως 14.2.2018, αφαίρεσαν από τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, επιβατηγό όχημα ημεδαπού, το οποίο εγκατέλειψαν την 14.2.2018 σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, αφού προηγουμένως έθεσαν σε αυτό πυρκαγιά.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα και κόσμημα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -20.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.