Τε. Απρ 17th, 2024

Tο τελευταίο «αντίο» στον Θοδωρή Μιχόπουλο (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο Πρώτο Νεκροταφείο στις 4 το απόγευμα, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Θοδωρή Μιχόπουλο, συγγενείς και φίλοι αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Μιχόπουλος πέθανε ξαφνικά, τα ξημερώματα της Κυριακής απο ανακοπή καρδιάς. Τη θλίψη του εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γιό του εκλιπόντος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, έδωσε το παρόν πλήθος κόσμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ανάμεσά τους πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εκπρόσωποι κομμάτων και δημοσιογράφοι.

«Σήμερα αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας φίλο Θοδωρή και είναι ιδιαίτερα δύσκολο για μας που δεν πιστεύουμε σε μια συνάντηση στο μέλλον», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος εκφώνησε τον επικήδειο και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Σε φυλές της Αφρικής υπάρχουν θρύλοι που λένε ότι υπάρχει συνέχεια με τους νεκρούς, θα συνεχίσουμε να μιλάμε μαζί του, θα του απαντάμε και θα μας απαντάει σε εσωτερικούς διαλόγους και θα γινόμαστε πλουσιότεροι. Ο Θόδωρος Μιχόπουλος, ήταν άνθρωπος με πολύ χιούμορ που ξεκινούσε από τον αυτοσαρκασμό. Είχε το δικαίωμα να μας πειράζει γιατί ξεκινούσε από τον εαυτό του.

Είχε την αναγνώριση των συναδέλφων του που είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν επαγγελματία. Ήταν ένας άνθρωπος με βαθειά αριστερή συνείδηση και πρακτική. Γνώριζε ότι μπορεί κάποιος να εξελίξει τη θέση του όχι με την ανατροπή αλλά ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο σε ένα βιβλίο με συνέχεια. Ως φίλος και σύντροφος πρόσεχε πιο πολύ τους άλλους από τον εαυτό του».

«Μας ένωσε η κοινή πορεία στη μεγάλη περιπέτεια της ανανεωτικής Αριστεράς που έμελλε να μας οδηγήσει στη δημοσιογραφία», είπε, αποχαιρετώντας τον εκλιπόντα, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καπάκος.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

Πηγές: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr