Τρ. Μάι 21st, 2024

Taste of Loutraki – TO ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων
Στο 2ο διήμερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Taste Of Loutraki, The Corinthian Food Festival, που διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, το Σύλλογο Επισιτιστών Λουτρακίου,«Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και το Επιμελητήριο Κορινθίας. Το Taste of Loutraki τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της  Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας. Την οργάνωση του Φεστιβάλ υλοποιεί η εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ “Respond on Demand”, με την ευγενική χορηγία της BROWN HOTELS και του RAMADA & WYNDHAM LOUTRAKI POSEIDON RESORT. – 17:00 με 17:30 Προσέλευση στο Στο Isla Brown Corinthia Resort & Spa– 17:30 με 18:15 Παρουσίαση του Project –  Χαιρετισμοί Συνδιοργανωτών Παρακαλώ απαντήστε στο email: info@lto.org.gr ή στο τηλέφωνο 2744068136 μέχρι την Δευτέρα 12 Ιουνίου. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙουνίουIsla Brown Corinthia Resort & Spa (κατόπιν πρόσκλησης)  – 18:30 με 19:15 Τυφλή γευσιγνωσία νερού και Παρουσίαση των ιδιοτήτων του νερού Λουτρακίου από τον μοναδικό Πιστοποιημένο Σομελιέ Νερού, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ -19:30 με 21:00 Παρακολούθηση LIVE COOKING– παρασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών, με χρήση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της Κορινθιακής γης, σε ζωντανή παρασκευή και εκτέλεση από σεφ εγνωσμένης αξίας:Π. Διαμαντόπουλος από το εστιατόριο ΠΙΠΕΡΙ
Κ. Σακκούλης από το εστιατόριο ΡΙΓΑΝΙ
Π. Συνοδινός από το εστιατόριο ΠΕΡΛΑ του ξενοδοχείου ΠΕΥΚΑΚΙ
Τ.Μακαρώνας από τα εστιατόρια ΒΑΡΚΑΛΑΣ/ΕΛΑΙΩΝΑΣ
Ε.Νικολαράκος από το ξενοδοχείο ISLA BROWN CORINTHIABartender, Ν. Λάλος από το Αnassa.The bar, θα ετοιμάσει και θα προσφέρει Cocktail ειδικά  για το Taste Of Loutraki ΣΑΒΒΑΤΟ, 17 ΙουνίουΗ Γιορτή του Τραχανά στην Περαχώρα (Ανοικτή στο κοινό) Η ομάδα του Experience Perachora διοργανώνει  ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΧΑΝΑ στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ, Taste of Loutraki. -19:30 με 21:30 Η εκδήλωση ξεκινάει με επίδειξη της παραδοσιακής διαδικασίας της κατασκευής τραχανά.Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν φαγητά με βάση τον τραχανά, παρέα με κρασί και υπό το άκουσμα μουσικής Dj. – Live cooking γευσιγνωσία Τραχανότο- Live cooking από ένα δημιουργικό πιάτο που θα περιέχει τραχανά.Τα πιάτα θα επιμεληθούν:Head Chef Κωνσταντίνος ΒασάλοςChef Στεφανία ΒασιλείουChef Δημήτρης Φαρμάκης – Γευσιγνωσία ,κεράσματα, που περιέχουν τραχανά Βλάχα, παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου.-Η διατροφολόγος Σοφία Χόνδρου θα μιλήσει για την διατροφική αξία του τραχανά- Παρουσίαση από την οινολόγο Ιωάννα Δαβλέρη και γευσιγνωσία κρασιών Papagiannakopoulos Winery– Έκθεση και γευσιγνωσία Κορινθιακών  προϊόντων από το Corinthian Taste ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 ΙουνίουWyndham Loutraki Poseidon Resort» (αποκλειστικά για τα φιλοξενούμενα ΜΜΕ) 

-11:00 με 13:00 Wine & Food Pairing” στο  «Wyndham Loutraki Poseidon Resort» και συγκεκριμένα στο «TRIAINA Ouzeri Restaurant».

O Chef Γιάννης Μπρατσολιάς και ο Sommelier Γεώργιος Κάπος θα επιμεληθούν την εκδήλωση, παρουσιάζοντας οίνους από την Νεμέα και την Αρχαία Κόρινθο, συνοδευόμενα από Κορινθιακές, σύγχρονες συνταγές, με χρήση τοπικών προϊόντων.