Πα. Μαρ 1st, 2024

Θρασύτατη ληστεία στη μέση του δρόμου στα Εξαμίλια Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε σήμερα (16.3.2018) το πρωί, στα Εξαμίλια Κορινθίας,

όταν άγνωστοι δράστες ακινητοποίησαν όχημα ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από αυτό, την  τσάντα της, η οποία περιείχε χρήματα και κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Ομάδα Ρομά, που είχαν στήσει ενέδρα στην Ε.Ο. Κορίνθου-Εξαμιλίων χτύπησαν με πέτρα ηλικιωμένη γυναίκα οδηγό ΙΧ τραυματίζοντάς την σοβαρά στο κεφάλι. Στη συνέχεια, άνοιξαν τις πόρτες και έκλεψαν κινητό τηλέφωνο και τσάντα, αφήνοντάς την αιμόφυρτη στο δρόμο. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τοπ οποίο τη διαμετακόμισε στο Γ.Ν.Κορίνθου όπου της έκαναν ράμματα στο κεφάλι. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Α.Τ. Κορίνθου.

 Η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή των Εξαμιλίων τις τελευταίες εβδομάδες (εγκληματικότητα η οποία σημειωτέον ήταν πάντα το κύριο πρόβλημά της), έχει φέρει τους κατοίκους της στην απόγνωση και την οργή, Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας έχει οδηγήσει τους κατοίκους της (κυρίως τους νέους) στην μετανάστευση (κυρίως στο εσωτερικό, πχ Κόρινθο – Αθήνα κλπ) και οι εναπομείναντες κάτοικοι αντιμετωπίζουν την κρατική αδιαφορία για την εγκληματικότητα στην περιοχή τους, ένα πρόβλημα το οποίο το κράτος κάνει σαν να μην υπάρχει.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι των Εξαμιλίων, μετά την πτώση του ήλιου η περιοχή ερημώνει και κυριαρχεί ο φόβος, ο οποίος “κλειδώνει” τους ανθρώπους στα σπίτια τους στα οποία και πάλι η… “ασφάλεια” είναι σχετική…