Πε. Φεβ 22nd, 2024

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟ Ε’

Κοινοποίηση ειδήσεων

Διάγοντας λίαν «πονηρούς» καιρούς, αλλά και την Χαρμόσυνον Πασχάλιον περίοδο, ετελέσθη, την περασμένη Κυριακή του Αντίπασχα, δηλαδή του Θωμά, στην Μητρόπολη, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών ο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», τιμητική εκδήλωση στη μνήμη, επί τω θανάτω του Εθνομάρτυρα Γρηγορίου του Ε’ του Δημητσανήτου!

            Η όλη εκδήλωση έλαβε χώρα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, τονίζοντας το μαρτύριο του φλογερού Αρκά Ιεράρχη, λέγοντας: «…. Τοις ερημικοίς ζωή μακαρία εστί, θείω έρωτι πτερούμενος!…»

            Στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, χοροστάτησαν επίσης αμφότεροι οι βυζαντινοί χοροί των Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως, υπό του Άρχοντος Μεγάλου Πρωτοψάλτου κ. Αποστόλου Παπαδόπουλου, καθώς και του Άρχοντος Μεγάλου Λαμπαδάριου κ. Αλέξη Κατσαρού.

            Στην τελετή παραβρέθησαν μέλη της Αδελφότητος Δημητσανητών, καθώς και ο συμπατριώτης μας κ. ΑΡΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, όπου εικονίζεται με τον Άρχοντα Μέγα Λαμπαδάριο της Μητροπόλεως κ. Αλέξη Κατσαρό, στις φωτογραφίες!…