Σα. Ιούν 22nd, 2024

To Loutraki Festival έγινε θεσμός!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων με τη συνεργασία και καλλιτεχνική διεύθυνση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής παρουσίασε για 4η συνεχόμενη χρονιά το Loutraki Festival, μια εξαιρετική διοργάνωση, μια γιορτή της Τέχνης και του πολιτισμού.

Πληθώρα παραστάσεων σε διαφορετικούς χώρους και με στόχο να αξιοποιηθεί όλη η επικράτεια του διευρυμένου Δήμου, προσέλκυσαν περισσότερους από 7.000 θεατές!

Με στόχο την ανάδειξη καλλιτεχνών από την ευρύτερη περιοχή και την προβολή των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Σίφη Πολυζωίδη με το Ζωτικό Χώρο στο Πάρκο Δεξαμενής, το Θείο Βάνια από το Θέατρο Σε Φόρμα, την Μάρω Μαρκέλου με τον Ορέστη Ντάντο στη Λίμνη Βουλιαγμένης, το Δημήτρη Θωμαίδη με τη Μαρίζα Ρίζου στους Αγίους Θεοδώρους αλλά και δύο εξαιρετικές συμπράξεις.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου στο πλευρό του Δημήτρη Μπάση αποκόμισε εξαιρετικές εντυπώσεις αλλά και το θαυμασμό του τραγουδιστή ενώ η Ορχήστρα Δωματίου της διοργάνωσης που αποτελείται από καθηγητές και συνεργάτες της Φιλαρμονικής συνέπραξε με το Χρήστο Θηβαίο και το Χρήστο Νινιό στο θέατρο Μπεσκάκι των Αγίων Θεοδώρων. 

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το Blues Festival και τις συναυλίες των Κωστή Μαραβέγια, Σωκράτη Μάλαμα και Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Λύκειο Λουτρακίου. Άτομα κάθε ηλικίας έδωσαν δυναμικό παρών και εξαιρετικό παλμό αποθεώνοντας τους τραγουδιστές. 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επενδύει στoν έγκαιρο προγραμματισμό και τη συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς της πόλης συναισθανόμενος την ευθύνη για την παροχή πολιτισμού υψηλού επιπέδου σε δημότες και επισκέπτες.

Στα πλαίσια αυτά, ο προγραμματισμός της διοργάνωσης του Loutraki Festival 2019 βρίσκεται ήδη σε τελικό στάδιο. Παράλληλα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και του Καρναβαλιού 2019 με στόχο να ενδυναμωθεί η θέση του  Δήμου ως  προορισμός και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα!