Δε. Ιούλ 4th, 2022

Viber: Nέα εργαλεία για την καταπολέμηση του spamming εντός της πλατφόρμας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Rakuten Viber, η εταιρεία πίσω από μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στον κόσμο για δωρεάν και εύκολη επικοινωνία παρουσιάζει διάφορα εργαλεία που καταπολεμούν το spamming και εγγυώνται την ιδιωτικότητα, καθώς και μια επιλογή αναζήτησης άλλων χρηστών με το όνομά τους. Η νέα δυνατότητα αναζήτησης θα είναι προστατευμένη με ειδικά μέτρα ιδιωτικότητας, σύμφωνα με τη δέσμευση του Viber για την εξασφάλιση του ιδιωτικού απόρρητου των χρηστών του.

Καθώς ο κόσμος μας αλλάζει και οι εφαρμογές μηνυμάτων παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην επικοινωνία, οι χρήστες ψάχνουν συνεχώς νέους τρόπους να επεκτείνουν τον κύκλο και το δίκτυό τους. Όμως την ίδια ώρα, οι χρήστες σήμερα βομβαρδίζονται με περισσότερη πληροφορία από ποτέ και το να αποφεύγουν το spamming και το άχρηστο περιεχόμενο είναι σημαντικό. Η πρόκληση δεν είναι στο να βρει κανείς νέες επαφές online, αλλά στο να το κάνει με έναν ασφαλή τρόπο. Με τα νέα εργαλεία ιδιωτικότητας, το Viber δίνει τη λύση.

Το Viber θα επιτρέψει στους χρήστες του να ελέγχουν ποιος τους προσθέτει σε Κοινότητες και Ομαδικές Συνομιλίες, επιλέγοντας μεταξύ όλων ή των αποθηκευμένων επαφών τους μόνο. Για να ρυθμίσει κανείς αυτήν την επιλογή, πρέπει απλά να πατήσει Περισσότερα > Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Ομάδες > Αποφάσισε ποιος μπορεί να σε προσθέσει σε ομάδες.

Επίσης, οι προσκλήσεις σε καινούργιες Κοινότητες και Ομαδικές Συνομιλίες από άγνωστους αποστολείς στο Viber θα πηγαίνουν κατευθείαν στο καινούργιο γραμματοκιβώτιο Αιτήματα Μηνυμάτων, ώστε η κύρια λίστα συνομιλιών των χρηστών να παραμένει τακτοποιημένη και καθαρή από ανεπιθύμητα αιτήματα.

Η καινούργια δυνατότητα αναζήτησης ανθρώπων στο Viber θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους χρήστες να επεκτείνουν το δίκτυο επαφών τους, διατηρώντας ταυτόχρονα το ιδιωτικό τους απόρρητο. Όταν κάποιος αναζητήσει ένα χρήστη με το όνομά του στο πεδίο αναζήτησης του Viber, θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα μαζί με την φωτογραφία προφίλ του χρήστη. Σύμφωνα με το πνεύμα του Viber που θέλει την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας των χρηστών, κάθε συνομιλία που θα ξεκινάει από κάποια αναζήτηση, θα υπόκειται σε πρόσθετα μέτρα προστασίας, όπως τα παρακάτω:

●    Το τηλέφωνο κάθε χρήστη παραμένει κρυφό μέχρι να το κοινοποιήσει ο ίδιος.
●    Η κατάσταση «Συνδεδεμένος» είναι κρυφή.
●    Δεν επιτρέπονται οι κλήσεις, ηχητικές ή βίντεο.

Οι χρήστες που δεν επιθυμούν να επιτρέπουν στους άλλους να τους βρίσκουν μέσω της αναζήτησης, μπορούν απλά να πατήσουν στο Περισσότερα > Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Επίτρεψε στους χρήστες να σε βρίσκουν με το όνομά σου.

Η Αναζήτηση Χρήστη στο Viber, όπως και το γραμματοκιβώτιο Αιτήματα Μηνυμάτων, θα δοκιμαστούν πρώτα σε επιλεγμένες χώρες πριν ξεκλειδωθούν για όλο τον κόσμο.

«Είναι σημαντικό για τους χρήστες να επεκτείνουν τους κοινωνικούς τους κύκλους, αλλά το να διατηρούν την προσωπική τους επικοινωνία καθαρή από spam είναι κι αυτό σημαντικό. Δουλεύουμε ακατάπαυστα για να βρίσκουμε τις ιδανικές λύσεις, όπως αυτές που παρουσιάζουμε τώρα, που διευκολύνουν τους χρήστες να ανοίγουν τους ορίζοντές τους, χωρίς να συμβιβάζονται σε θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας» είπε ο Ofir Eyal, COO του Viber.

zougla.gr