Πα. Μαρ 1st, 2024

Ζαχαρόπουλος: Ευθύνες στις κακοτεχνίες του δήμου για το ατύχημα του απορριματοφορου (video – φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε χθές [20-3- 2018] στην επαρχιακή οδό Κιάτου- Σουλίου, με απορριμματοφόρο του Δήμου Σικυωνίων, όταν υποχώρησε το οδόστρωμα της οδού και βρέθηκε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου κυριολεκτικά μέσα στη γη.


-Ευτυχώς ο οδηγός του αυτοκινήτου και οι επιβαίνοντες υπάλληλοι –εργάτες του Δήμου, που βρισκόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου δεν τραυματίστηκαν.
-Μάλιστα έγραψαν στα Μ.Κ.Δ……άγιο είχαμε σήμερα ….ευτυχώς το πλήρωμα είναι καλά.


-Το τροχαίο αυτό ατύχημα, δυστυχώς έφερε στη μνήμη μας το σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που έγινε σε ορεινή περιοχή του πρ. Δήμου Σικυωνίων, πριν από [20]  χρόνια περίπου, με την εκτροπή από την οδό απορριμματοφόρου αυτοκινήτου του Δήμου, με τραγικό αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο εργαζομένων υπαλλήλων -εργατών του Δήμου και το σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο επιβαινόντων εργαζομένων.


-Δεν γνωρίζουμε ακόμα τις αιτίες που προκάλεσαν το σοβαρό ατύχημα, το πιθανότερο είναι να υποχώρησε το οδόστρωμα της επαρχιακής οδού. -Η Δημοτική αρχή και οι Αστυνομικές αρχές οφείλουν να διερευνήσουν άμεσα τις αιτίες που προκάλεσαν το σοβαρό αυτό ατύχημα, που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρούς και θανάσιμους ακόμα τραυματισμούς των εργαζομένων. -Σε κάθε περίπτωση, μετά τη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν το ατύχημα, να ενημερώσουν τους υπαλλήλους του Δήμου και τους πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, για όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Απο θαύμα δεν θρηνήσαμε σήμερα το πρωί όταν απορριματοφόρο του δήμου Σικυωνίων βυθίστηκε στο οδόστρωμα.

Συγκεκριμένα, την ώρα που το τμήμα καθαριότητας του δήμου περισυνέλεγε απορρίμματα στο δρόμο Κιάτο- Σούλι-Γκούρα στην ορεινή Κορινθία, άνοιξε κυριολεκτικά ο δρόμος και όπως βλέπετε και τις εικόνες κατάπιε σχεδόν το μισό όχημα.

Παρά τον αιφνιδιασμό, οι υπάλληλοι πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν από το όχημα, πριν τραυματιστούν.

Η υγρασία και οι βροχές προκαλούν πολλές φθορές στο οδόστρωμα, τόσο υπόγειες όσο και υπέργειες με συνέπεια να παρατηρούνται κατολισθήσεις, πτώσεις βράχων και βυθίσεις δρόμων σε όλη την Πελοπόννησο (και όχι μόνο) με πρόσφατο παράδειγμα στην Ηλεία και την Λακωνία όπου παρενέβη μάλιστα και η Περιφέρεια για την αποκατάσταση των ζημιών.

Για τον λόγο αυτό καλό θα είναι και οι οδηγοί να εφιστούν την προσοχή τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης ώστε να μην θρηνήσουμε άδικα θύματα από πιθανά ανάλογα περιστατικά.

Σε ότι αφορά το συμβάν οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…