Δε. Ιούν 17th, 2024

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Επί τάπητος η στρατηγική για την εποχή μετά τα μνημόνια (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο επικείμενος ανασχηματισμός και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ, με τις οποίες θα δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει έως και τις εκλογές του 2019, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε την Παρασκευή υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, αυτή η στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση θα πραγματοποιηθεί και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) την ερχόμενη Δευτέρα «προκειμένου το κόμμα να καταστεί αντίστοιχο των προσδοκιών του κόσμου και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτής της νέας φάσης».

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Hotel, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, με θέμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 16:00 με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και στη λειτουργία του κόμματος, πρέπει να διορθωθούν και το κόμμα πρέπει να ισχυροποιηθεί ώστε να μπορέσει με μεγαλύτερη δύναμη να δώσει τις μάχες της επόμενης περιόδου επισημαίνουν κομματικές πηγές.

Κατά τη συνεδρίαση σήμερα εξετάστηκε και η πολιτική συγκυρία, η στρατηγική των υπόλοιπων κομμάτων, ενόψει και του γεγονότος ότι ούτως ή άλλως το 2019 είναι μια χρονιά με πολλές αναμετρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται επιβεβλημένη και η ισχυροποίηση του κόμματος στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων και πόσο έντονες και εμφανείς έχουν γίνει οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι βασικό ζητούμενο στη νέα περίοδο είναι η υλοποίηση ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση των εργαζόμενων, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, τις θεσμικές αλλαγές και συγκεκριμένες πολιτικές για τη νεολαία.

Πηγή  ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ