Πε. Αυγ 18th, 2022

Τελετές παραλαβής μετά την ορκωμοσία-Αύριο η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έγινε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, και

στη συνέχεια οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία. Αύριο η επίσημη πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό. Από το Πρoεδρικό Μέγαρο παρακολουθήσατε την τελετή της ορκωμοσίας. 

Η τελετή της ορκωμοσίας

Tο νέο κυβερνητικό σχήμα μετά την οριστική λήξη των προγραμμάτων και το τέλος των μνημονίων που δέσμευσαν για μία 8ετία την χώρα ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κεντρικός στόχος και στοίχημα για τη νέα κυβέρνηση η ασφαλής και γρήγορη μετάβαση στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, με άξονα τη στήριξη της κοινωνίας. Βασικό στίγμα του νέου κυβερνητικού σχήματος, είναι η ανανέωση, η πολιτική και κοινωνική διεύρυνση, και οι στοχευμένες δομικές αλλαγές με στόχο τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα. 53 πρόσωπα, 13 νεοεισερχόμενοι, 13 γυναίκες και 9 αποχωρήσεις είναι η αριθμητική γεωγραφία του ανασχηματισμού που ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Θα ορκιστούν 19 νέα μέλη.

Η παράδοση-παραλαβή στο Υπουργείο Εσωτερικών

Η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Δηλώσεις πριν από την ορκωμοσία

Αλέξης Χαρίτσης (νέος υπουργός Εσωτερικών): «Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση»
Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Έχουμε επίγνωση των απαιτήσεων και των δυσκολιών. Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση. Η πρόκληση είναι μεγάλη».

Όλγα Γεροβασίλη (νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη): «Η ασφάλεια, η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα»
Προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της, η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη απάντησε στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, λέγοντας ότι «η ασφάλεια είναι γυναικεία υπόθεση πια. Μεγάλη η πρόκληση, αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις», σημείωσε.
«Θα τα καταφέρουμε με το σωστό τρόπο», διεμήνυσε η υπουργός, προσθέτοντας: «Η ασφάλεια, η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Είναι ευθύνη της Πολιτείας, με την εγγύηση των πολιτών, να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας εγγυάται και την ασφάλεια», κατεληξε η κ. Γεροβασίλη.

Λ.Κρέτσος (νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής): Η οπτικο-ακουστική βιομηχανία θα γίνει πράξη
Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε: «Το όραμά μας να αποκτήσει κεντρική θέση στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα η οπτικο-ακουστική βιομηχανία θα γίνει πράξη».
Και, «θα δείτε ότι θα έχουμε πολύ καλές εξελίξεις», συμπλήρωσε.