Πε. Αυγ 11th, 2022

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΥΔΙΑΣ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΧΑΙΟΥ (VIDEO – ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Δήμαρχος Κορινθίων παρευρέθηκε  την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου όπου και υποδέχθηκε την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κονιόρδου Λυδία.

    Η Υπουργός αποδεχόμενη την πρόσκληση του Δημάρχου, επισκέφτηκε τον Αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε για τα θέματα που θα πρέπει να δρομολογηθούν. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κορινθίων το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει εκπονηθεί  είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί  γιατί θεωρεί  πως ο τόσο σημαντικός αυτός χώρος της Αρχαίας Κορίνθου θα πρέπει να είναι προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας του.

    Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Αρχαίο Λιμάνι  Λεχαίου για το οποίο ο Δήμαρχος Κορινθίων ανέφερε στην κ. Κονιόρδου πόσο σημαντικό είναι το να αναδειχθεί και να προβληθεί, καθώς και να συνδεθεί με τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Κορίνθου. Επίσης  χαρακτήρισε σημαντική την προσπάθεια του Δήμου Κορινθίων να διασώσει μερικά από τα παλιά αποσυρόμενα ιστορικά σκάφη της χώρας και κάποια στιγμή αυτά να βρουν τον φυσικό τους χώρο στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου, έναν χώρο που θα δείχνει και την συνέχιση της ιστορικής πορείας των Ελλήνων που ήταν συνδεδεμένοι πάντα με την θάλασσα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κορινθίων τόνισε πως πρέπει να γίνει μια επανεκκίνηση δράσεων και έργων στην περιοχή σεβόμενοι πάντα την ιστορία και την αρχαιολογική σημασία της.