Πε. Αυγ 18th, 2022

“Αρβανιτιά Ναυπλίου. Ίσως μια από της ομορφότερες και πιο γραφικές παραλίες της Ελλάδας από ψηλά.” (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η επίσκεψη στο Ναύπλιο περιλαμβάνει ανελλιπώς περίπατο στον λεγόμενο γύρο της Αρβανιτιάς, τον πεζόδρομο από την παραλία της πόλης μέχρι τα βράχια της Ακροναυπλίας.

Ανάμεσα στην Ακροναυπλία και τον επιβλητικό βράχο του Παλαμηδίου βρίσκεται και η πλαζ της Αρβανιτιάς, μια μικρή αλλά ευχάριστη παραλία σε απόσταση αναπνοής από την πόλη του Ναυπλίου.

Η ακτή καλύπτεται σε ένα μικρό μέρος της από βότσαλα και η υπόλοιπη έχει στρωθεί με τσιμέντο. Μπορεί να μην παραπέμπει σε μεγάλες και ειδυλλιακές παραλίες των νησιών ή άλλων παραθαλάσσιων περιοχών της Ελλάδας αλλά προσφέρει αναζωογονητική βουτιά στα γαλανά νερά του Αργολικού Κόλπου. Πολλοί επισκέπτες αλλά και ντόπιοι την επιλέγουν είτε επειδή είναι εύκολα προσβάσιμη χωρίς μεταφορικό μέσο.

Η έκτασή της μπορεί να είναι μικρή αλλά η πλαζ είναι οργανωμένη ενώ κοντά της υπάρχουν και πεύκα, που προσφέρουν τη γενναιόδωρη σκιά τους στους λουόμενους.

Στη δεξιά πλευρά της Αρβανιτιάς βρίσκεται ο δρόμος που την ενώνει με τα μαγαζάκια δίπλα στο λιμάνι του Ναυπλίου, ενώ στην αριστερή πλευρά του πάρκινγκ της παραλίας ξεκινά ο δρόμος περίπου 2,5 χιλιομέτρων για την Καραθώνα.

Up Drones

ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ