Τε. Δεκ 6th, 2023

Καταστροφές και προβλήματα έφερε ο «Ζορμπάς» στην παραλιακή Κορινθία (video – φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε και στο νομό Κορινθίας το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα από την επέλαση του κυκλώνα “Ζορμπά”.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια.
Επίσης ανέφερε ότι «έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό, Ρίζα και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές.»
Στο μεταξύ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και αναμένεται η ενίσχυση των δυνάμεων.

ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Δ. ΒΕΜΟΥ -ΒΟΧΑΣ

Η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει δεκάδες προβλήματα, και στο δήμο Βέλου-Βόχας που απο το πρωί βρίσκεται σε ετοιμότητα. Έχουν επιστρατευτεί πάνω από 10 μηχανήματα από το δήμο Βέλου Βόχας τα οποία έχουν προωθηθεί σε κομβικά σημεία προσπαθώντας να ανασχέσουν τα πλημμυρικά φαινόμενα στο μέτρο του δυνατού και να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.
Γι’ αυτό το λόγο έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες σε όλους για απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προστασία της ζωής των κατοίκων.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου (Π.Ε.Ο. στο Βραχάτι, Παραλιακές οδοί, Επαρχιακή οδός προς Σουληνάρι, κ.λπ.)
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΣΚΟΠΑ.
Εκτός του ότι βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τους δυσχεραίνουν το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών για την προστασία και την ασφάλεια όλων μας.

ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ. Μείνετε ασφαλείς, διευκολύνετε το έργο μας.

Τα ρέματα στις περιοχές Σωληνάρι, Χαλκί και Πουλίτσα του δήμου Βέλου – Βόχας, εφθασαν στα όρια τους. Είναι αρκετά μεγάλες οι ζημιές, λόγω των πλημμυρών στης περιοχές Βραχάτι, Ευαγγελίστρια, Κοκκώνι, Νεράτζια, Πουλίτσα,  Ξυλόκαστρο,  Λουτράκι και Κιάτο
 

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα, αυτοκίνητο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: χιόνι και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες